Βγαίνει σε δημοπρασία η Harley Davidson του «Εξολοθρευτή»

Υψηλές οι προσδοκίες για την τιμή που θα «πιάσει»

dsadas

Ένα από τα οχήματα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης», ήταν η Harley Davidson που οδηγούσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Δεν ήταν μια οποιαδήποτε Harley, αλλά η περίφημη FLSTF Fat Boy που αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας από το Μιλγούοκι.

Το εν λόγω μοντέλο βρίσκεται στην παραγωγή από το 1990 και στο πέρασμα των χρόνων έχει εκσυγχρονιστεί προσεκτικά και με γνώμονα να μην αλλοιωθεί η ταυτότητά του.

Τα φουσκωμένα φτερά, οι μη ακτινωτοί μασίφ τροχοί, ο θηριώδης V2 κινητήρας και το χαρακτηριστικό λογότυπο του Willie G. Davidson που θυμίζει «πατριωτισμό και νοσταλγία» έκαναν το μοντέλο ξεχωριστό.

Το Fat Boy ένα από τα πλέον «κινηματογραφικά» μοντέλα της Harley, καθώς έχει εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες όπως το «Terminator: Genisys» και το «Wild Hogs», καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές («Sons of Anarchy», «CSI: Miami» κ.α.).

Στη δεύτερη ταινία του «Εξολοθρευτή», μάλιστα, πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές καταδίωξης στην ιστορία του κινηματογράφου, που εκτυλίσσεται στον ποταμό του Λος Άντζελες.

Ο εξελιγμένος, σάιμποργκ εξολοθρευτής, τύπου Τ-1000 καταδιώκει με φορτηγό τον 11χρονο γιο της Σάρα Κόνορ, Τζον, που προσπαθεί να ξεφύγει οδηγώντας ένα Honda XR 125. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Άρνι με τη Harley και γλιτώνει τον πιτσιρικά από τον εχθρό.

Αυτή η Harley Davidson Fat Boy που οδηγούσε ο Σβαρτσενέγκερ στην ταινία αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα της δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από τις 5 έως 8 Ιουνίου στην «Πόλη των Αγγέλων».

Η επίσημη ονομασία της εκδήλωσης είναι «Icons Legends of Hollywood Auction» και οι προσδοκίες για την τιμή που θα «πιάσει» η εν λόγω Harley είναι πολύ υψηλές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Fat Boy θα πουληθεί έναντι ενός ποσού που θα κυμανθεί από 200 έως 300 χιλιάδες δολάρια, γεγονός που την καθιστά αυτομάτως ως ένα από τα πολυτιμότερα αντικείμενα της δημοπρασίας.

Για την ιστορία, στη χώρα μας η τιμή μιας καινούργιας Fat Boy, μοντέλο του 2018, ξεκινά από 24.990 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 30.290 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται έξοδα ταξινόμησης, πινακίδων, εκτελωνισμού και τελών κυκλοφορίας…