«Βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ η Porsche (vid)

Η 911 GT2 RS έσπασε τα χρονόμετρα στη θρυλική γερμανική πίστα, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Lamborghini Huracan Performante και θέτοντας νέα στάνταρ στα αγωνιστικά supercars!

porche

6 λεπτά και 47,3 δευτερόλεπτα χρειάζεται η νέα Porsche 911 GT2 RS για να ολοκληρώσει ένα γύρο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ένας χρόνος που θέτει ένα νέο ρεκόρ και προκαλεί δέος! Το πισωκίνητο supercar ξεπέρασε τη Lamborghini Huracan Performante και κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει δοκιμάσει να χρονομετρηθεί στη συγκεκριμένη διαδρομή, δείχνοντας τη σκληρή δουλειά που έκαναν οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Porsche μαζί φυσικά με τους οδηγούς.

Κατά τη διάρκεια του γύρου η μέση ταχύτητα ανήλθε στα εξωπραγματικά για τα δεδομένα της «Πράσινης Κόλασης» 184,11 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο boxer (επίπεδος) εξακύλινδρος που βρίσκεται στο πίσω μέρος της 911 GT2 RS αποδίδει 700 ίππους, ο κυβισμός του βρίσκεται στα 3.8 λίτρα και πλαισιώνεται από δύο τούρμπο.

Η τελική ταχύτητα της γρηγορότερης 911 παραγωγής όλων των εποχών είναι στα 340 χλμ./ώρα, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού νερού. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου τύπου διπλού συμπλέκτη PDK των επτά σχέσεων και έχει γίνει χρήση ελαφρών αλλά ανθεκτικών υλικών για τον περιορισμό του βάρους και την αύξηση της αντοχής, όπως τα ανθρακονήματα και το τιτάνιο.