Τσιόδρας για μάσκες: Δεν έλεγα άλλα τότε και άλλα τώρα – Μαχαίρι με 2 όψεις

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας

tsiodras

Επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου .

Όπως είπε ο καθηγητής, 207 κρουσμάτα εντοπίστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να προβληματίζονται από τα κρούσματα σε κλειστές δομές. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, σημείωσε, αναφερόμενος στη διασπορά.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου.

Όπως είπε, αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο. «Δεν θα ήθελα να δω το εμβόλιο ως αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης» υπογράμμισε ακόμη, τονίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σχετικά fake news ανά τον κόσμο.

Είπε ακόμη ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών κολλάνε πιο δύσκολα τον ιό. Τα παιδιά θα ωφεληθούν περισσότερο από την εκπαιδευτική διαδικασία παρά από την απουσία από το σχολείο. Η παρουσία τους στο σχολείο είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα, είπε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα. 

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, εξηγώντας ότι τα μικροσταγονίδια που φεύγουν από το στόμα μας όταν μιλάμε, μπορεί να φτάσουν σε απόσταση οκτώ μέτρων, εάν δεν φοράμε μάσκα.

«Μαχαίρι με δύο όψεις η μάσκα, από τη μια τη χρησιμοποιούμε για καλό σκοπό από γιατρούς και νοσηλευτές και παιδιά απο ογκολογικές μονάδες για να μας προφυλάξει από το να πάρουμε άλλα μέτρα. Είναι ομως και αναγκαίο κακό. Είναι το προσωπικό μας απαγορευτικό, το προσωπικό Lockdown. Αυτό πρέπει να γίνει παρά τα επιχειρήματα εναντίον της χρήσης της. Δεν έλεγα άλλα τότε και άλλα τώρα, απλά άλλαξαν οι οδηγίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφορικά με την χρήση μάσκας, τονίζοντας τη δημοκρατικότητα στη λειτουργία της Επιτροπής, ενώ δεν έκρυψε την θλίψη του για την περίπτωση ασθενούς, ο οποίος, στα πρόθυρα της διασωλήνωσης, αμφισβητούσε την ύπαρξη του κορωνοϊού.