«Δεν καταγράφεται επιθετική πορεία της νόσου στη χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ενώ πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης».

Αναφερόμενος σε έρευνες ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απουσία μέτρων προβλέπεται πως ο ιός θα εξαπλωθεί γρηγορότερα. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν έχουμε εκθετική άσκηση, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα με την Ιταλία και την Ισπανία».

«Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία και να ευελπιστούμε στη μείωση της καμπύλης με την τήρηση των μέτρων» ανέφερε στη συνέχεια ο κ.Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ακόμα πως ο κορονοϊός απειλεί και τους νέους, κάτι που αποδείχθηκε, δυστυχώς με το θάνατο του 42χρονου στην Ιταλία. Όπως είπε ο καθηγητής ο 42χρονος παρουσίασε μία επιπλοκή που δεν είναι άγνωστη, αλλά εμφανίζεται σπάνια. Συγκεκριμένα, εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.