Ο σοφός λαός λέει ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, σε μερικές περιπτώσεις όμως χρειάζεται το στομάχι να είναι άδειο ώστε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας.

Σχεδόν κάθε δραστηριότητα που κάνουμε μέσα στην ημέρα βασίζεται στα επαρκή επίπεδα ενέργειας, όμως όπως θα δείτε παρακάτω και η πείνα έχει τα καλά της!

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στερείτε από τον οργανισμό σας το φαγητό σε σημείο που να σας καταβάλει πλήρης εξάντληση, ωστόσο σε λογικά επίπεδα η πείνα μπορεί να αποδειχθεί βοηθητική. Δείτε πότε ισχύει αυτό.

1. Όταν πρόκειται να γυμναστείτε

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Physiology, η γυμναστική με άδειο στομάχι συνδέεται με αυξημένη καύση λίπους και μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει την αύξηση του βάρους.

2. Όταν πρόκειται να κοιμηθείτε

Για να εξασφαλίσετε ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο, καλό είναι να μην έχετε φάει αμέσως πριν πέσετε στο κρεβάτι αλλά ούτε και πάρα πολλές ώρες πριν. Η πείνα θα σας εμποδίσει να αποκοιμηθείτε και εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ χαμηλά θα δυσκολευτείτε να ξυπνήσετε την επόμενη μέρα. Από την άλλη, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε κρίση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ή δυσπεψίας εάν το στομάχι είναι γεμάτο όταν θα πέσετε στο κρεβάτι. Οπότε φροντίστε να βρείτε μια ισορροπία, εξασφαλίζοντας ότι έχετε χωνέψει το τελευταίο γεύμα της ημέρας πριν κοιμηθείτε, αρκεί αυτό να μην ήταν το μεσημεριανό σας.

3. Σεξ (αν είστε άντρας)

Για να επιτευχθεί ικανοποιητική στύση χρειάζεται επαρκής αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Αμέσως μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, διοχετεύεται περισσότερο αίμα στο πεπτικό σύστημα ώστε να διασπαστεί η τροφή, κάτι που δεν βοηθά καθόλου να απολαύσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Πηγή: onmed.gr