Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πλανήτης ζει μια δύσκολη κατάσταση προσπαθώντας να προστατευτεί από τον κορωνοϊό. Ο COVID-19 έχει πλήξει σημαντικά πολλές χώρες του κόσμου, με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να δυσκολεύονται στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις. Αυτό συνδέεται άμεσα και με τον χώρο του gaming, μιας και ήδη έχουν υπάρξει δηλώσεις πως ίσως οι retail εκδόσεις παιχνιδιών καθυστερήσουν να βρεθούν στα χέρια των καταναλωτών.

Αυτή η ερώτηση περί καθυστέρησης κυκλοφορίας αναφέρεται και τις τελευταίες ημέρες για το PlayStation 5. Πολλοί πιστεύουν, πως ο κορωνοϊός θα αναγκάσει όχι μόνο το PS5, αλλά και τις υπόλοιπες κονσόλες της επόμενης γενιάς. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, η Sony, δε δείχνει να φοβάται και έρχεται να απαντήσει με αισιοδοξία στο όλο θέμα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως λογικά, το θέμα του κορωνοϊού δε θα επηρεάσει την κυκλοφορία της επόμενης κονσόλας.

Αυτό που είναι αρκετά ευαίσθητο να επηρεαστεί από αυτόν τον «αόρατο εχθρό» είναι τα first-party παιχνίδια της εταιρίας για αυτό. Με την σκέψη αυτή, η Sony κρατά συνεχώς την προσοχή της πάνω στο θέμα για τυχόν προβλήματα που ίσως υπάρξουν.

Παρόλο που δεν υπήρξαν προβλήματα μέχρι στιγμής, η Sony παρακολουθεί προσεκτικά τον κίνδυνο των καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής για τα παιχνίδια.

Θετικά, λοιπόν, είναι τα νέα πως μέχρι και η ίδια η εταιρία πιστεύει πως θα καταφέρει να κυκλοφορήσει την επόμενή της κονσόλα μέσα στο τρέχον έτος όπως είχε υποσχθεί. Αυτό, όμως, που απασχολεί τους περισσότερους είναι ο φόβος καθυστέρησης retail κυκλοφοριών παιχνιδιών μιας και πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν το retail από το ψηφιακό αντίτυπο.