Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα όχι μόνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και της συνολικής ιστορίας των 4 τροχών, καθώς συνδέθηκε με μία ολόκληρη εποχή και εν συνεχεία αποτέλεσε μέχρι και μέρος της pop κουλτούρας. Το Volkswagen Type 2, γνωστό επίσης και ως Transporter, Kombi, Microbus, Bus ή Camper -αναλόγως με το σχεδιασμό του κάθε φορά- είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οχήματα όλων των εποχών. Στις μέρες μας, έχουν απομείνει λίγα αντίτυπά του, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο μοντέλο αρκετά σπάνιο.

Η Volkswagen USA τυγχάνει να έχει ακόμη στα γκαράζ της μερικά από αυτά. Με τη βοήθεια της εταιρείας EV West, που ειδικεύεται στις μετατροπές και τις βελτιώσεις κλασικών κομματιών, αποφάσισε να πειραματιστεί με ένα τέτοιο και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Το πιο κλασικό βανάκι της Volkswagen γίνεται ηλεκτρικό

Η πλειοψηφία των εσωτερικών και εξωτερικών χαρακτηριστικών του κλασικού van έχουν διατηρήσει τη ρετρό όψη του, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητα, ενώ σε πολλά σημεία έχουν προστεθεί ειδικά διαμορφωμένα περιβλήματα.

Στο VW Type 2, τον τετρακύλινδρο αερόψυκτο βενζινοκινητήρα αντικατέστησε το ηλεκτρικό μοτέρ του e-Golf και οι μπαταρίες  των 35,8 kWh, που του χαρίζουν αυτονομία που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΑΝ ΤΗΣ VOLKSWAGEN 3
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΑΝ ΤΗΣ VOLKSWAGEN 4
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΑΝ ΤΗΣ VOLKSWAGEN 5

Το πάθος για την κουλτούρα των διαχρονικών αυτοκινήτων και η δέσμευσή μας για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε συνεργασία με το όραμα της EV West, έδωσαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του e-Golf κρίθηκε ο ιδανικότερος για να προσαρμοστεί στο VW Type 2 και λειτουργεί τέλεια στο εν λόγω όχημα. Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα τέτοιο μοντέλο να περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης” ανέφερε σχετικά με το project o αντιπρόεδρος του τμήματος Ηλεκτροκίνησης και Καινοτομίας της Volkswagen USA, Matthew Renna.

Τα λόγια του ενισχύονται από τα γεγονότα που συνοδεύουν τη διαμόρφωση του ηλεκτρικού πλέον van: Ο χαρακτηριστικός μοχλός αλλαγής ταχυτήτων αλλά και ο σχεδιασμός της καμπίνας παραμένουν ακριβώς όπως και στο παρελθόν. Σε αυτά όμως έχουν προστεθεί μπόλικες καινοτομίες που καθιστούν ευκολότερη και πιο ευχάριστη την οδήγηση όπως ο πολυλειτουργικός ψηφιακός πίνακας στο ταμπλό.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΑΝ ΤΗΣ VOLKSWAGEN 1

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αναφέρουν ότι θα υπάρξει ευρεία παραγωγή του VW Type 2 e-Bus. Αλλά δεν θα αποτελέσει και έκπληξη αν συμβεί κάτι τέτοιο.