Τέλος του 2020 αναμένεται να μπει σε κανονική λειτουργία όλη η κεντρική γραμμή του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης στη Μενεμένη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο το μετρό θα πραγματοποιεί κανονικά δρομολόγια σε όλο το μήκος της γραμμής, περνώντας και από τους σταθμούς Βενιζέλος και Αγίας Σοφίας, χωρίς να κάνει στάση σε αυτούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

«Ο συρμός θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία και θα καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό τέλος του 2020», επιβεβαίωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Στα τέλη του 2021 το Μετρό θα κάνει κανονικά στάση στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και το 2023 στον σταθμό Βενιζέλου. Οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές του Μετρό θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019 αρχικά από την Νέα Ελβετία μέχρι και το Συντριβάνι.

Στο μεταξύ ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον Γιάννη Μυλόπουλο. Θέμα συζήτησης ήταν ο σταθμός της Αγίας Σοφίας και η συνύπαρξη των τριών μελετών που έχουν εκπονηθεί για το έργο.

Πρόκειται για την κατασκευαστική μελέτη του σταθμού της Αγία Σοφίας, η οποία εκπονήθηκε από την Αττικό Μετρό, την αρχαιολογική μελέτη ανάδειξης των ευρημάτων και ιδιαίτερα της μαρμαρόστρωτης πλατείας από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του άξονα Αχειροποίητου-Αγίας Σοφίας από το δήμο Θεσσαλονίκης. Νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του  δήμου, της Αττικό Μετρό και του υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου.