Τι συνέβη όταν η αστροναύτης που έμεινε στο Διάστημα για 328 μέρες συνάντησε τον σκύλο της

Συγκινητική η στιγμή, ακόμα πιο συγκινητικές οι αντιδράσεις τους.

skulos-afentiko-astronautis

Η Κριστίνα Κοχ  ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη, σε διάρκεια, διαστημική αποστολή που έχει καταφέρει ποτέ γυναίκα.

Παρέμεινε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για 328 ημέρες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ 289 ημερών που διατηρούσε η συνάδελφός της, επίσης Αμερικανίδα, Πέγκι Γουίτσον.

Η παραμονή της εκεί ήταν κατά μόλις 12 ημέρες συντομότερη από τον κάτοχο του ρεκόρ όλων των εποχών, Σκοτ Κέλι – οποίος παρέμεινε στον ISS για 340 ημέρες, από το 2015 έως το 2016.

Πλέον, ήρθε η στιγμή να συναντήσει ξανά την οικογένειά της, τους φίλους της, αλλά και τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο της. Το κούνημα της ουράς του προδίδει ότι, μάλλον, ήταν ο πιο ενθουσιασμένος από όλους.

«Δεν ήμουν σίγουρη αν θα με θυμόταν», δήλωσε η Κοχ. Όπως φαίνεται από το βίντεο, όχι μόνο τη θυμόταν, αλλά την περίμενε και όλες αυτές τις ημέρες, σχεδόν ένα χρόνο.

Ο σκύλος περίμενε ανυπόμονα στην πόρτα, μόλις άκουσε το αυτοκίνητό τους να παρακάρει έξω από το σπίτι. Όταν άκουσε βήματα στις σκάλες, η ανυπομονησία του έφτασε στα ύψη. Όταν την είδε ξανά από κοντά, χίμηξε στην αγκαλιά της.

Το βίντεο έγινε viral, καθώς το παρακολούθησαν περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια άτομα.

Κατά την αποστολή της, η Κοχ ολοκλήρωσε 5.248 τροχιές γύρω από τη Γη και ταξίδεψε συνολικά 223 εκατομμύρια χιλιόμετρα – με άλλα λόγια 291 ταξίδια μετ’επιστροφής από τη Γη στη Σελήνη.