Προβλήματα σε σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κακοκαιρία που “χτύπησε” από τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/2) ​​​​​​τη χώρα. 

Ένα δέντρο έπεσε στο οδόστρωμα στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου τα ξημερώματα της εξαιτίας της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα λόγω του αέρα.

Στο σημείο μετέβη η πυροσβεστική, η οποία δέχθηκε την σχετική κλήση στις 5.30 το πρωί και απομάκρυνε το δέντρο από το δρόμο πριν το Ασβεστοχώρι προκειμένου να μην παρεμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων.

Στις 07.30 το πρωί στον περιφερειακό στην έξοδο προς Μουδανιών σημειώθηκε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκτροπή ενός οχήματος στο ρεύμα προς ανατολικά και σύμφωνα με την αστυνομία αναφέρθηκε και ένας τραυματισμός. Λόγω των καιρικών συνθηκών οι ταχύτητες στον περιφερειακό είναι χαμηλές και απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι περίπου την ίδια ώρα, έγινε άρση της νταλίκας που είχε διπλώσει τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Εδέσσης, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, στο ρεύμα προς Έδεσσα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται για περίπου μισή ώρα από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, έκανε περιστροφές και κατέληξε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να κοπούν οι προστατευτικές μπάρες που έπεσαν στο οδόστρωμα με αλυσοπρίονο και να απομακρυνθούν για να δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού