Θεσσαλονίκη: Τράκαρε περιπολικό για να διαφύγει – Χειροπέδες σε 2

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν δύο άτομα οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν παρανόμως 11 άτομα στο εσωτερικό της χώρας

astinomia

Χειροπέδες πέρασαν σε δύο διακινητές αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οι οποίοι πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και περιπολίες για τον εντοπισμό δραστών.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αντίστασης και παράβασης του Κ.Ο.Κ..

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-07-2020) εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Ασπροβάλτας και στην Π.Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς δύο ημεδαπούς 20 και 36 ετών αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος εντοπίσθηκαν συνολικά έντεκα παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων πέντε ενήλικοι), ενώ για το δεύτερο όχημα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προπομπός έτσι ώστε να ελέγχει αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του έτερου οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος οδηγός στην προσπάθεια ακινητοποίησής του αυτοκινήτου του, επιχείρησε να διαφύγει προσκρούοντας στο υπηρεσιακό όχημα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.