Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προσφεύγει ο τηλεοπτικός σταθμός Οpen σε σχέση με τα σχόλια που γίνονται δημόσια και αναπαράγονται μέσω των κοινωνικών δικτύων για το ρεπορτάζ του σταθμού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου εμφανιζόταν πλήθος κόσμου να συναθροίζεται, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 

Σε αναρτήσή του στο Facebook, ο διευθυντής ειδήσεων του Open, Δημήτρης Μιχαλέλης, αναφέρει:   

«Προφανώς κάποιοι την ενημέρωση την αντιλαμβάνονται είτε ως αστείο, είτε ως «σενάριο συνωμοσίας», ή ακόμη κι ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επειδή όμως εμείς στις Ειδήσεις του ΟΡΕΝ δεν την αντιλαμβανόμαστε με κάποιον από αυτούς τους τρόπους κι επειδή η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες -ιδίως αυτό το διάστημα- πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ, πριν από λίγη ώρα εστάλη στο ΕΣΡ επιστολή.

Προσφεύγουμε αυτοβούλως για όσα κακοηθέστατα έχουν αναφερθεί για την τηλεοπτική κάλυψη της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Παράλια της Θεσσαλονίκης.

Διότι το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει.

Και μετά…βλέπουμε»!

 

Υπενθυμίζεται πως στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, εμφανιζόταν πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη που βγήκε βόλτα στην παραλία της πόλης παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης και τις προειδοποιήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες αργότερα μετά από παρέμβαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα λαμβάνονταν η απόφαση για λουκέτο στη Νέα Παραλία.

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του OPEN.