Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα €150 για 15 παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό

Τι προέκυψε από τους ελέγχους της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα

Συνολικά 15 πρόστιμα των €150 στη Θεσσαλονίκη και 39 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για μη τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό επιβλήθηκαν από την αστυνομία το τελευταίο 24ωρο κατά τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι χθες σε όλη τη χώρα έγιναν περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.153 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 2 παραβάσεις και 1σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 610 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

• 3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 σχετικές παραβάσεις.

• 140 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

39 στην Κεντρική Μακεδονία,

22 στη Στερεά Ελλάδα,

16 στα Ιόνια Νησιά,

15 στη Θεσσαλονίκη,

11 στην Πελοπόννησο,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στην Ήπειρο,

7 στη Θεσσαλία,

5 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στην Κρήτη,

1 στην Αττική και

1 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.302 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 14.290 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ..

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.