Του Γιώργου Καλλίνη

Την πλήρη του ικανοποίηση για την άμεση, γρήγορη και αποφασιστική έγκριση ενός έργου πνοής των τριών κόμβων για την ανατολική Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού στο TyposThes, Γιώργος Τσαμασλής.

«Με τάχιστα και αποφασιστικά βήματα κατορθώσαμε σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα σε… μία συνεδρίαση, να βάλουμε μπροστά ένα έργο που θα ελαφρύνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μια περιοχή που έχει πολλές φορές την κίνηση της Τσιμισκή ή της Βασ. Ολγας», τόνισε ο δήμαρχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, το έργο θα δημοπρατηθεί περίπου σε 18 μήνες, αν όλα «τρέξουν» σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. «Μέσα στο Φεβρουάριο, θα αρχίσουν οι διαδικασίες της μελέτης του έργου από την Περιφέρεια, θα ακολουθήσουν οι αδειοδοτήσεις και μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί. Μιλάμε για ένα πραγματικό έργο «ανάσα» κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Τσαμασλής.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, οι τρεις κόμβοι στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας αποφασίστηκε να γίνουν στα συγκεκριμένα σημεία, επειδή οι απαλλοτριώσεις υπάρχουν ήδη, ενώ δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξει σχεδιασμός και για νέους κόμβους.