Θεσσαλονίκη: Πήγαν να κάνουν αγορές με πλαστά 100ευρα

Συνελήφθησαν από την αστυνομία δύο νεαροί 18 και 16 ετών – Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

100 euro-lefta

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πρωινές ώρες χθες (21-09-2020) στην Καλαμαριά, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 18 και 16 ετών, οι οποίοι εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη, ενώ στη συνέχεια εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με παρόμοιο χαρτονόμισμα ίσης ονομαστικής αξίας πραγματοποίησαν αγορά προϊόντων λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και νομίσματα.

Κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά 8 χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε σακίδιο που κατείχε ο δεύτερος βρέθηκαν προϊόντα από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το χρηματικό ποσό των 183 ευρώ.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι τον προηγούμενο μήνα, ένας εκ των συλληφθέντων με πρόφαση την αγορά προϊόντων από το παραπάνω κατάστημα ψιλικών, έθεσε σε κυκλοφορία 1 αμφιβόλου γνησιότητας  χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ.