Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων στο κέντρο – Χειροπέδες σε 94 άτομα

Συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εντατικών περιπολιών. Από τις αρχές Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών διενεργήθηκαν περισσότεροι από 7.000 έλεγχοι ατόμων και συνελήφθησαν 94 άτομα.

Ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων σχεδιάστηκε και υλοποιείται υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Κατά την εφαρμογή των αστυνομικών αυτών δράσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διενεργούν συστηματικά πεζές περιπολίες, αλλά και περιπολίες με ποδήλατα στο πλαίσιο των οποίων, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαΐου έως 23 Ιουλίου 2020, σε διάφορες περιοχές του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης:

• Ελέγχθησαν (7.060) άτομα και (164) οχήματα,

• Προσήχθησαν (317) άτομα,

• Συνελήφθησαν (94) άτομα για διάφορα αδικήματα (Νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί τελωνειακού κώδικα, περί υπαίθριου εμπορίου, περί αλλοδαπών κ.α. ),

• Βεβαιώθηκαν (50) παραβάσεις,

• κατασχέθηκαν ποσότητες καπνού, πακέτα τσιγάρα, ναρκωτικές ουσίες, είδη παρεμπορίου κ.α..