Θεσσαλονίκη: Καμπάνες €150 για 24 παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό

Τι προέκυψε από τους ελέγχους της αστυνομίας σε όλη τη χώρα

elegxos

Συνολικά 24 πρόστιμα των €150 επιβλήθηκαν από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.908 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 2 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 615 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 160 σχετικές παραβάσεις.

• 178 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

48 στην Κεντρική Μακεδονία,

24 στη Θεσσαλονίκη,

21 στη Στερεά Ελλάδα,

19 στα Ιόνια Νησιά,

18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

9 στη Θεσσαλία,

8 στην Πελοπόννησο,

8 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Κρήτη,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στην Ήπειρο,

4 στην Αττική και

1 στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.480 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 14.468 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 81 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ., και βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας