Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή 7-2-2020 και ώρα 13.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε το Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην Κλεάνθους 30 στην Κ. Τούμπα «και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην λειτουργία των σχολικών μονάδων όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά στο σύνολο του 4ου Δημοτικού διαμερίσματος».

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων το Δ.Σ. κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, για το σύνολο των σχολικών μονάδων της ΕΛΜΕ από τις 11.00 έως τις 14.00 για τον πρωινό κύκλο και 14.00 έως 17.00 για τον απογευματινό.

«Το Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εμμένει στην αρχική του θέση για τη μη μετακίνηση των σχολείων. Όποια εργασία να γίνει με τα σχολεία ανοιχτά. Τα διλήμματα που βάζει ο Δήμος και η Περιφερειακή Διεύθυνση ή έργο και σχολεία με πρόχειρες λύσεις ή καθόλου έργα, δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε καν προτάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Δ΄ΕΛΜΕ.

Επίσης αποφάσισε:

Ένταξη του ζητήματος στην ημερήσια διάταξης της Γ.Σ. του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7-2-2020 και ώρα 17.00 στο 20Ο ΓΕΛ ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι όλων των σχολικών μονάδων της ΕΛΜΕ.

Κατάθεση της απόφασης με την μορφή ψηφίσματος στην Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 8-2-2020 ώστε να ενημερωθεί συνολικά ο κλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ να εξουσιοδοτηθεί από την Γ.Σ. να τοποθετηθεί και να παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση.

Συνέντευξη Τύπου μαζί με τους συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων Τούμπας την Τετάρτη 12-2-2020 και ώρα 12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας με στόχο την ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας για το ζήτημα και τις προεκτάσεις του.