Ευρωπαϊκό στυλ θα διακρίνει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης φέτος με τις σχετικές προετοιμασίες από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης να είναι πυρετώδεις ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Στο επίκεντρο του στολισμού του κέντρου της πόλης θα βρίσκεται όπως πάντα η πλατεία Αριστοτέλους με το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη φάτνη, ένα «μουσικό κουτί» που θα φιλοξενεί μίνι συναυλίες αλλά και με χριστουγεννιάτικη αγορά που θα στηθεί στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων στην πλατεία Δικαστηρίων, επάνω από την Εγνατία. Εξάλλου όλος ο άξονας της Αριστοτέλους θα φωτιστεί εντυπωσιακά με 60 φωτιζόμενες αψίδες, ενώ θα τοποθετηθούν και άλλες πρωτότυπες κατασκευές.

Το εορταστικό κλίμα εκτός από τον διάκοσμο θα ενισχύσουν και οι διάφορες εκδηλώσεις. Το έναυσμα για την χριστουγεννιάτικη περίοδο θα δοθεί σε ειδική εκδήλωση για το άναμμα του δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η παραμονή της πρωτοχρονιάς με συναυλία και πυροτεχνήματα να φωτίζουν και φέτος τον ουρανό της πόλης, προκαλώντας επιφωνήματα ενθουσιασμού στους παρευρισκόμενους. Συναυλίες και εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων όπου θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και για τα παιδιά. Φυσικά ο στολισμός της πόλης δεν θα περιοριστεί μόνο στην Αριστοτέλους, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του κέντρου αλλά και των δημοτικών κοινοτήτων.

Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να δημιουργηθεί μια βάση χριστουγεννιάτικου στολισμού, η οποία να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, ώστε σταδιακά να προκύψει ένας διάκοσμος, όπως αξίζει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχε προϊδεάσει πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης θα γίνει με «νέα αντίληψη». «Και τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη θα είναι μια ευρωπαϊκή πόλη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου δίνοντας το στίγμα ότι φέτος η Θεσσαλονίκη θα φορέσει τα γιορτινά της με… ευρωπαϊκό στυλ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει από τους συνεργάτες του να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα των Χριστουγέννων, έτσι η έρευνα και οι συζητήσεις έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς και αυτήν την στιγμή η ομάδα που ασχολείται με το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμής των προτάσεων στις οποίες έχει καταλήξει.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό τεστ για τις 60 φωτεινές αψίδες που θα τοποθετηθούν κατά μήκος της Αριστοτέλους. «Η σωστή προετοιμασία χρειάζεται και τους απαραίτητους ελέγχους», έγραψε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για την πρώτη δοκιμή σε στόρι που ανήρτησε στο Instagram.

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των Επιμελητηρίων για το σχεδιασμό. Σημειώνεται ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης ώστε στην όλη προσπάθεια του στολισμού να συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό ο ιδιωτικός τομέας μέσω χορηγιών.