Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: «Πράσινο» φως για το δρόμο Θέρμης – Γαλάτιστας

Εγκρίθηκε η σύμβαση των 30 εκατομμυρίων ευρώ

erga

Εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας, ένα έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, «Ολοκληρώνεται ο Δρόμος Θέρμης – Γαλάτιστας.

Στην έγκριση της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε το ελεγκτικό συνέδριο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τέλη Αυγούστου του 2020.

Με χαρά ανακοινώνουμε, ότι εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας, συνολικού προϋπολογισμού Τριάντα Εκατομμυρίων Ευρώ (30.000.000). Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τέλη Αυγούστου του 2020. Χαίρομαι ιδιαίτερα και έχω κάθε λόγο να είμαι περήφανος, αφού ο αγώνας αυτός ξεκίνησε από τότε που ήμουνα Νομάρχης το 2009, με πρώτη δόση το ποσό των Τριάντα Επτά Εκατομμυρίων εξακοσίων πενήντα ευρώ (37.650.000) και ολοκληρώνεται με τη σημερινή εργολαβία, για την οποία και ως σημερινή διοίκηση του Δήμου δε σταματήσαμε ούτε λεπτό να πιέζουμε και να παρακολουθούμε.

Ειλικρινά εύχομαι και θέλω να πιστεύω, ότι με τα νέα χρηματοδοτικά πλαίσια του 2021-2027, την ίδια τύχη θα έχουν και τα Περιφερειακά Οδικά Δίκτυα -σύνδεση της Εγνατίας οδού στο ύψος του Αγίου Προδρόμου, Οδικά δίκτυα Πολυγύρου- Ιερισσού και Τρυπητής- Ουρανούπολης -για τα οποία έγκαιρα ως Διοίκηση της Νομαρχίας φροντίσαμε να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.