Ένα εντυπωσιακό timelapse video δείχνει τα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την κατασκευή του νέου τέρμιναλ, το οποίο όπως αναφέρει η διοίκηση της Fraport ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell, αυτή τη στιγμή οι εργασίες στο «Μακεδονία» βρίσκονται στο 58% της ολοκλήρωσής τους και απομένει η ολοκλήρωση της πρόσοψης και η επένδυση του εσωτερικού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση το έργο πρέπει να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2021, ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Fraport Greece επενδύει 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ.. Η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού κατά 24.000τ.μ. καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.

Μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αερολιμένα Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου τόσο για την πόλη όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Δείτε το εντυπωσιακό timelapse video από τις εργασίες.