Ιωάννα Θεοδωρακάκη

η chef που άλλαξε τα στάνταρ στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας ένα εστιατόριο σε ένα από τα πιο απόκεντρα σημεία της πόλης όπου όλοι πλέον το επισκέπτονται για να γευτούν τα εξαιρετικά πιάτα της.

Στην τραπεζαρία απέναντι από την ανοιχτή κουζίνα και μέσα στο φιλικό και δροσερό περιβάλλον του Duck Private Cheffing η αρχιμαγείρισσα απάντησε στις ερωτήσεις του simposio.news

Ανοίξατε το Duck και σχεδόν από την έναρξη έγινε αμέσως γνωστό και αγαπητό χωρίς να κάνετε καμία διαφήμιση. Που το αποδίδετε αυτό;

Εκ του αποτελέσματος νομίζω πως το γεγονός ότι δεν κάναμε διαφήμιση βοήθησε τελικά υπέρ μας. Διότι είμαστε σε μια περιοχή που δεν υπάρχει περαστικός κόσμος και πιστεύω πως από στόμα σε στόμα έγινε η γνωριμία μας με τον κόσμο. Πέρα από μια σελίδα στο facebook δεν έχουμε κάνει κάτι άλλο. Βέβαια πρέπει να πω πως πολλοί έχουνε γράψει για μας, μας έχουν αναφέρει πολλά site, περιοδικά, εφημερίδες αλλά δική μας διαφήμιση δεν έχουμε κάνει.

Γιατί γενικά είναι λιγότερες οι αρχιμαγείρισσες;

Είναι δύσκολα. Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θέλει πάρα πολλές ώρες, πρέπει να αφοσιωθείς σ αυτό, δεν μπορείς να συνδυάσεις οικογένεια και δουλειά οπότε το αναλαμβάνουν συνήθως οι άντρες γιατί είναι σκληρή δουλειά, έχει ορθοστασία, επικινδυνότητα και αν δεν το αγαπάς και δεν έχεις τρέλα με αυτό το επάγγελμα δεν υπάρχει λόγος να το ακολουθήσεις.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, δεν κάνω κάτι άλλο από αυτό και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να κάνω κάτι άλλο.

duck thessaloniki

 

Ποια είναι τα ελαττώματα των σεφ;

Είναι σίγουρα ισχυρογνώμων. Τώρα δεν ξέρω βέβαια τι έχει ο κάθε σεφ γιατί όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας. Αν ρωτήσετε τους συναδέλφους μου θα βρουν να σας πουν αρκετά ελαττώματα μου. Είναι δύσκολο επάγγελμα και σου αλλάζει το χαρακτήρα, γενικά σου αλλάζει το περιβάλλον που ζεις και εμείς είμαστε πάρα πολλές ώρες στη δουλειά και σίγουρα μας επηρεάζει.

Κοιτάξτε, εμένα που τυγχάνει να είναι και δικό μου το μαγαζί, αν και παλαιότερα σε όλα τα μαγαζιά που δούλεψα τα ένιωθα και εκείνα δικά μου και τα πονούσα, αλλά ειδικά εδώ όταν βλέπεις να έρχεται ο πελάτης σε μια τοποθεσία που είναι πολύ δύσκολη για να βρει το μαγαζί, το χειμώνα που το μαγαζί είναι πιο μικρό ταλαιπωρείται για να βρει ένα τραπέζι κλπ θέλεις να φάει το καλύτερο, οπότε θα είσαι και απαιτητικός θα είσαι και δύσκολος διαφορετικά δεν γίνεται, για να πάει το φαγητό σωστό. Γιατί αυτό είναι που ενδιαφέρει.

Ο τέλειος βοηθός μάγειρας τι σχολή καλό είναι να έχει τελειώσει;

Να σας πω κάτι, καλύτερα να μην έχει τελειώσει καμία σχολή.

Για μένα ο σωστός είναι αυτός που θέλει να μάθει, που δεν έχει ρόλοι στο χέρι και θέλει να εξελίσσεται. Το επάγγελμα είναι δύσκολο και θέλει πλήρη αφοσίωση.

Δεν έχει πονάει το κεφάλι μου πρέπει να φύγω ή κόπηκα και πρέπει να φύγω ή τώρα παντρεύομαι, τώρα αρραβωνιάζομαι, δεν υπάρχουν αυτά είσαι στρατιώτης και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τα παιδιά τόσο το καλύτερο για αυτά.

Πόσο σας επηρέασε η κρίση και κατά πόσο σας έχει φοβίσει;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο simposio.news

Πατήστε εδώ