Φονικό το πέρασμα του Γηρυόνη που «σάρωσε» την χώρα. Τέσσερις άνθρωποι νεκροί. Μία 75χρονη έχασε τη ζωή της μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στη Ρόδο. Κολυμβήτρια παρασύρθηκε από τα κύματα στην Κω. Δύο άνδρες πνίγηκαν την Κυριακή στο Αντίρριο.  Μεγάλες οι ζημιές και τα προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Καταστροφική αλλά και φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που έπληξε την Ελλάδα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα στη θάλασσα και να πνιγούν.

(Χαλκιδική)

 

Μία 75χρονη γυναίκα στη Ρόδο δεν κατάφερε να διασωθεί από τον χείμαρρο που κατέκλυσε το σπίτι της, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Μια γυναίκα στην Κω, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

 

(Θάσος)

 

Πολλά τα προβλήματα και οι ζημιές

Μεγάλες οι καταστροφές σε πολλές περιοχές. Σπίτια πλημμύρησαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, δρόμοι διαλύθηκαν, πολλές κατοικημένες περιοχές «βούλιαξαν» στη λάσπη και τα υλικά που μεταφέρθηκαν από τους χειμάρρους.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από τη Ρόδο με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν επτά άτομα από πλημμυρισμένα κτήρια και να διασώζουν άλλα έξι άτομα.

Στη Χαλκιδική η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, 5 κοπές δέντρων ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ποιμνιοστάσιό του σε ασφαλές σημείο.

Στη Θάσο, τέλος, η πυροσβεστική δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας ενώ πυροσβέστες μετέφεραν τέσσερα άτομα από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

(Κινέτα)