Εκεί θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα underground bars

pr2

Η Πράγα μπορεί να φημίζεται για τα speakeasy underground bars της, πρέπει όμως να γνωρίζετε αυτά τα οποία θέλετε να επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Στην πλατεία της παλιάς πόλης, έχει το υπόγειο του ξενοδοχείου U Prince. Εκεί θα βρείτε ένα από τα καλύτερα bars ξενοδοχείων στον κόσμο, το Black Angel’s Bar. Εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930, το γοτθικό αυτό υπόγειο, με τις γυάλινες βιτρίνες και τα δερμάτινα καθίσματα σερβίρει τα πιο εκλεπτυσμένα cocktails στην πόλη.

Μπορείτε να χαθείτε στο πιο όμορφο «μουσείο» της Πράγας

pr3

Εάν προλαβαίνετε να επισκεφτείτε μόνο ένα μουσείο στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, το Arthouse Hejtmanek είναι πραγματικά ένα μικρό διαμάντι. Σε μια ήσυχη γωνία Bubenec, κρύβονται οι πιο απρόσμενοι μικροί θησαυροί του κόσμου. Οι συλλέκτες Marie και Tomas Hejtmanek, άνοιξαν το γαλάζιο σπίτι τους από το 17ο αιώνα και σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε όλα όσα έχουν μαζέψει από τα ταξίδια τους τις τελευταίες δεκαετίες. Στο σπίτι που μοιάζει με λαβύρινθο, την παράσταση κλέβουν διάφορα έργα τέχνης και αντίκες από τον 13ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

pr4

Χρειάζεται να κάνετε μια και μόνο βόλτα στο Narodni Street και το Karoliny Světlé Street στο Staré Město, ώστε να καταλάβετε πως εκεί βρίσκονται τα καλύτερα hotspots. Εκεί θα βρείτε το γραφικό βιβλιοπωλείο Kavka, μια πολύ μικρή boutique, την Kurator, αλλά και ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για να τσιμπήσετε κάτι, το  Bistro & Shop 19, μια δημιουργία του κορυφαίου Τσέχου designer Jiri Pelcl, και φυσικά, το ξακουστό bar, Hemingway.

Πολιτιστικά πάρτι στα πάρκα της Πράγας

pr5

Τα τελευταία χρόνια, οι κάτοικοι της Πράγας έχουν ορίσει το Stalin, ως το πιο hip hotspot για πάρτι, στο Letná Park. Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, εκεί γίνονται συναυλίες, προβολές και διάφορα  art happenings που μαζεύουν νέους δημιουργικούς ανθρώπους.