Είκοσι ταξιτζήδες στη Θεσσαλονίκης αντί για ταξίμετρο είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου σε… τάμπλετ.

Οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου

Η εν λόγω εφαρμογή του τάμπλετ κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο πενθήμερο επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις σε 20 οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς αντί για ταξίμετρο είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου σε τάμπλετ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για μη χρήση ταξίμετρου πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε Δ.Χ.Ε. οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως και 13 Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι είκοσι 20 Δ.Χ.Ε. οχήματα (ταξί), 5 στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και 15 στο κέντρο της πόλης, δεν έκαναν χρήση ταξίμετρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.