Έχουν όμορφα χρώματα, υπέροχο φόντο και αποπνέουν μια ηρεμία που σίγουρα τη χρειαζόμαστε έπειτα από αυτή τη δύσκολη παγκοσμίως άνοιξη. Πάμε να γνωρίσουμε επτά πανέμορφες λίμνες του πλανήτη;

Tekapo, Νέα Ζηλανδία
Η πανέμορφη αυτή λίμνη είναι το όνειρο ενός φωτογράφου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά κυρίως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Τότε είναι που γεμίζει με πολύχρωμα λούπινα στις όχθες της, με χρώματα όπως ροζ, μοβ, μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και άσπρο, να δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο.

Yamanaka, Ιαπωνία
Η γιαπωνέζικη αυτή λίμνη είναι από τις πιο διάσημες, λόγω της καρτ-ποσταλικής θέας που έχει στο όρος Fuji. Πέραν τούτου, όμως, είναι ιδιαίτερη γιατί φιλοξενεί μεγάλο αριθμό κύκνων και οι τουρίστες λατρεύουν την ξενάγηση με πλοιάριο, ώστε να τους δουν από κοντά.

Λίμνη Βαϊκάλη, Ρωσία
Η ρώσικη αυτή λίμνη είναι γνωστή για πολλούς λόγους. Εκτός του ότι είναι η πιο βαθιά του κόσμου, είναι και η πιο παλιά, αλλά και η λίμνη με τον περισσότερο όγκο, σύμφωνα με το Smithsonian Magazine. Το μέσο βάθος της φτάνει τα  744 μέτρα, ενώ εκεί συναντάμε και το μοναδικό είδος φώκιας γλυκού νερού, τη nerpa.

Λίμνες Plitvice, Κροατία
Στην κεντρική Κροατία, το Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Φημίζεται για τους βραχώδεις σχηματισμούς, τις 16 τιρκουάζ λίμνες, τις σπηλιές και τους καταρράκτες που κόβουν την ανάσα. Το πανέμορφο αυτό τοπίο, όμως, έχει αιματηρό ιστορικό, αφού εκεί ξέσπασαν οι πρώτοι πυροβολισμοί το 1991 στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Κροατίας έναντι στη Γιουγκοσλαβία.

Laguna Colorada, Βολιβία
Όχι, δεν σας γελούν τα μάτια σας. Η λίμνη αυτή είναι μια λίμνη άλατος στα 4.267 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει όντως κόκκινο χρώμα. Το χρώμα της προέρχεται κυρίως από κόκκινα φύκια που συναντώνται εκεί, ενώ συχνός επισκέπτης είναι και το σπάνιο puna φλαμίνγκο, όπως και τα αλπακά, τα λάμα, οι αλεπούδες των Άνδεων και φυσικά οι… Instagram-ικοί τουρίστες.

Νεκρά Θάλασσα, Ιορδανία και Ισραήλ
Αυτή η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ έχει τέτοια ιστορική, γεωγραφική και θρησκευτική σημασία, όσο λίγες. Διατηρεί θεραπευτικές ιδιότητες και λέγεται «Νεκρά» λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι, η οποία δεν επιτρέπει σε φυτά, ψάρια και άλλα είδη ζωής να επιβιώσουν στα νερά της. Μικρότεροι οργανισμοί, πάντως, όπως βακτήρια, έχουν βρεθεί σε κρατήρες στον πυθμένα της. Ονομάζεται «θάλασσα», αλλά στην ουσία είναι λίμνη, με τον Ιορδάνη ποταμό να εκβάλλει σε αυτή. Συγκρατεί όλο το νερό και δεν ρέει σε άλλες λίμνες, θάλασσες ή ωκεανούς. Είναι σχεδόν 10 φορές πιο αλμυρή από τον ωκεανό.

Pehoe, Χιλή
Αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου της Παταγονίας Torres del Paine και εκτός από την υπέροχη θέα στα βουνά που την περικυκλώνουν, εκεί συναντά κανείς και τα ζώα προς εξαφάνιση guanacos, που είναι «ξαδερφάκια» της καμήλας. Μαζί τους συχνάζουν και αλπακά, όπως και λάμα, όπως συμβαίνει γενικά στη Νότια Αμερική.