Η πιο αριστοκρατική πόλη της Γερμανίας είναι μία περιοχή γνωστή σε όλους για τις αμέτρητες μπύρες της και το καλό φαγητό. Από την Ελλάδα μπορεί κανείς να την προσεγγίσει εύκολα, αφού υπάρχουν μέχρι και δύο απευθείας πτήσεις την ημέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Μόναχο, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων -good to know για να οργανώσετε σιγά-σιγά ένα εορταστικό ταξίδι, αφού γεμίζει με τις πιο υπέροχες αγορές, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι ζεστό κόκκινο κρασί γνωστό και ως gluhwein.

Δοκιμάστε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια που θα βρείτε στα στενά της, όπως το Ratskeller και το Brenner Grill που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Ακόμη, επισκεφτείτε τα εκπληκτικά μουσεία του Μονάχου, μεταξύ αυτών το Brandhorst Museum και το Alte Pinakothek. Περπατήστε στην Marienplatz, την Odensplatz και την φωτεινή Maximilianstraße που φιλοξενεί τα μαγαζιά των ακριβότερων οίκων του κόσμου.

Τέλος, μείνετε στο ολοκαίνουριο Louis Hotel, ένα σχεδιαστικά minimal ξενοδοχείο που βρίσκεται σε αρκετά κεντρική τοποθεσία, δίπλα από την πλατεία Odensplatz!