[Αρχική δημοσίευση: 31/3/15] Η Sony Pictures εργάζεται σε μία ταινία με θέμα την σειρά Metal Gear Solid.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline η Sony Pictures έχει ήδη κλείσει συμφωνία για την μεταφορά της σειράς Metal Gear Solid στον κινηματογράφο.Το σενάριο της ταινίας θα το γράψει ο Jay Basu (Fast Girls, Monsters: Dark Continent), ενώ τη σκηνοθεσία θα την αναλάβει ο Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer). Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Michael De Luca (American History X).

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Snake, όπως και ποια εκδοχή του δημοφιλούς ήρωα θα δούμε στην ταινία. Επίσης απομένει να δούμε και ποια θα είναι η ανάμιξη του Hideo Kojima στο όλο project, ο οποίος πλέον τα έχει “σπάσει” με την Konami, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

[UPDATE: 21/2/17] Η ταινία Metal Gear Solid θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Jordan Vogt-Roberts, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Hideo Kojima για να λάβει πληροφορίες. Το σενάριο βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Δεδομένου του ότι το πρώτο Metal Gear Solid περιείχε εξ αρχής βία, οι συντελεστές δεν έχουν κατά νου την ηλικιακή αξιολόγηση της ταινίας. Ο σκηνοθέτης δείχνει άκρως ενθουσιασμένος με το όλο εγχείρημα το οποίο θέλει να αποδοθεί πιστά, όπως πρέπει να μεταφερθεί ένα video game στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία Metal Gear Solid ανακοινώθηκε στην E3 2006 και εφόσον η Sony Pictures δουλεύει πάνω σε αυτή, θα είναι πιο εύκολο για τον Kojima να έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο ως δημιουργός.

[UPDATE 2: 31/8/17 – Σεβασμός στο όραμα του Hideo Kojima] Ο Jordan Vogt-Roberts, σκηνοθέτης της ταινίας Metal Gear Solid, δήλωσε ότι θα σεβαστεί απόλυτα το όραμα του Hideo Kojima, καθώς ο ίδιος ως gamer γνωρίζει πως θα χειριστεί μια τέτοια ταινία.

jordan vogt roberts

Θεωρεί την σειρά Metal Gear Solid “την πιο περίπλοκη στον πλανήτη”. Θα πρέπει λοιπόν να μείνει αφοσιωμένος σε ιδεολογίες, φιλοσοφίες και περιέργειες της Ιαπωνικής κουλτούρας που υπάρχουν στην ταινία. Επίσης, σκοπεύει να προσλάβει έναν νέο σεναριογράφο για την ταινία Metal Gear. Τέλος, δήλωσε ότι είναι φίλος με τον Hideo Kojima, άρα υποθέτουμε ότι σίγουρα θα ρωτάει την γνώμη του Ιάπωνα δημιουργού. Πάντως, ο Vogts-Roberts δεν αποκάλυψε το εύρος των χρόνων τα οποία θα παρουσιαστούν στην ταινία.

[UPDATE 3: 15/11/17 – Ανακοινώθηκε ο σεναριογράφος] fΣύμφωνα με το Variety, σεναριογράφος της ταινίας Metal Gear Solid θα είναι ο Derek Connolly.

Ο Connolly έχει γράψει το σενάριο του Jurassic World και του sequel Jurassic World: Fallen Kingdom, καθώς επίσης και της παιδικής ταινίας Monster Trucks. Επίσης, βοηθά στην παραγωγή του Star Wars 9. Δεν γνωστοποιήθηκε ακόμη αν ο Connolly θα αντικαταστήσει τον σεναριογράφο Jay Basu (Monsters: Dark Continent), ο οποίος ανακοινώθηκε το 2015 ή αν οι δυο τους θα συνεργαστούν.

[UPDATE 4: 4/3/18 – O Oscar Isaac θέλει τον ρόλο του Solid Snake] Στην παρούσα φάση της παραγωγής της ταινίας Metal Gear δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα που να αφορά την υπόθεση ή το cast της.

Ωστόσο, ο Oscar Isaac, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Poe Dameron στις νέες ταινίες Star Wars, δήλωσε ότι θέλει να υποδυθεί τον Solid Snake. Ο σκηνοθέτης Jordan Vogt-Roberts απάντησε στον Isaac μέσω Twitter, λέγοντάς του ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το casting για την ταινία. Ωστόσο, αναφερόμενος σε ένα σκίτσο του καλλιτέχνη Boss Logic, παραδέχτηκε ότι η απεικόνιση του ηθοποιού ως Solid Snake είναι καλή και ότι “η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Oscar”, εννοώντας ότι τον έχει υπόψη για τον ρόλο.

[UPDATE 5: 5/12/19 – Επιβεβαιώθηκε η ταινία] Η ταινία Metal Gear Solid βρίσκεται εδώ και χρόνια σε στάδιο περισυλλογής ηθοποιών. Κοινώς, η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει επίσημα. Ωστόσο, ο Jordan Vogt-Roberts, σκηνοθέτης της ταινίας, ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι συντελεστές ολοκλήρωσαν ένα προσχέδιο της ταινίας, το οποίο “περιέχει τις ιδιοτροπίες του Kojima και στρατιωτικό σουρεαλισμό. Ελπίζω να γνωρίσω σύντομα έναν συγκεκριμένο ηθοποιό. Πάμε να κάνουμε την ταινία”.

Μένει να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος ηθοποιός που θέλει ο Vogt-Roberts για τον ρόλο του Snake.

Διαβάστε τα reviews των Metal Gear Solid. Πείτε μας τις απόψεις σας για την ταινία Metal Gear Solid στο σχετικό forum topic.