Τα έξι λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική

Κάνεις γυμναστική και τώρα νιώθεις κουρασμένος αλλά γεμάτος αυτοπεποίθηση! Και τι κάνεις; Τρως ότι βρεις μπροστά σου αφού θα σκέφτεσαι πως θα γυμναστείς πάλι αύριο και θα χάσεις όλες τις θερμίδες. Όλα λάθος!

gimnastiki-routina

Υπάρχουν μερικά απαράδεκτα λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική που σου κοστίζουν ακριβά και “ακυρώνουν” όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αποφύγεις πολύ εύκολα αυτές τις “παγίδες” σύμφωνα με το ipop.gr.

Τρως junk food

Μείνε μακριά απ΄το κουτί με τα cookies που έχεις στο σπίτι! Ένα απ΄τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά τη γυμναστική είναι νας φας junk food και γενικά τρόφιμα με λίγη ή καμία θρεπτική αξία.

Για την αποκατάσταση των μυών σου πρέπει να φας κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες!

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Είτε γυμνάζεσαι το πρωί είτε το βράδυ θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί αρκετά ώστε το σώμα σου να λειτουργήσει και οι μύες να αναπτυχθούν. Το σώμα σου πηγαίνει σε κατάσταση αποκατάστασης όταν κοιμάσαι και στέλνει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που χρειάζονται οι μύες και τα οστά για να “επισκευαστούν”. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά όχι μόνο νιώθεις υποτονικά αλλά το σώμα σου πονάει. Ο ύπνος επίσης, βοηθά στην πτώση των επιπέδων της κορτιζόλης προκειμένου να χαλαρώσει το σώμα.

Δεν πίνεις νερό μετά τη γυμναστική

Σκέψου όλον αυτόν τον ιδρώτα που χάνεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Το σώμα σου χάνει τόνους ηλεκτρολυτών και υγρών μέσω της άσκησης και γι΄αυτό είναι μεγάλο λάθος να μην πίνεις νερό!

Αν δεν πιεις νερό μετά τη γυμναστική ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί και θα είναι έντονο το αίσθημα της πείνας.

Παίρνεις ένα χάπι

Σίγουρα αν έχεις έναν τραυματισμό ίσως πρέπει να πάρεις ένα αντιφλεγμονώδες για να μετριάσεις τον πόνο. Αν, όμως, παίρνεις τα χάπια λες και είναι καραμέλες κάθε βράδυ αυτό είναι πρόβλημα! Δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε συμπληρώματα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μετά την γυμναστική. Αν πονάς πολύ μετά την γυμναστική τότε σκέψου μήπως φταίει κάτι άλλο!

Γυμνάζεσαι υπερβολικά

Αν γυμνάζεσαι κάθε μέρα και δύο φορές την ημέρα τότε δεν δίνεις στους μύες σου τον χρόνο να αποκατασταθούν! Η υπερβολική προπόνηση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν γυμνάζεσαι υπερβολικά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και ανισορροπία. Με μέτρο, λοιπόν!

Δεν κάνεις διατάσεις

Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει απο τη λίστα με τα λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική. Οι διατάσεις είναι απαραίτητες ώστε το σώμα σου να πάρει το μέγιστο όφελος απ΄την άσκηση. Με την πάροδο του χρόνου, οι διατάσεις θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την κινητικότητα και θα σε βοηθήσουν σε μελλοντικές προπονήσεις. Μην τις υποτιμάς!