Είναι γεγονός ότι ο COVID-19 έχει αλλάξει κατά ένα μεγάλο βαθμό τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να βρίσκουμε τους εαυτούς μας σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Μία από αυτές; Η εργασία από το σπίτι. Ίσως φυσικά, τα πράγματα να μην είναι τόσο δραματικά, αφού πλέον υπάρχουν υπέροχα pyjamas sets που μπορούν να αντικαταστήσουν σε μηδαμινό χρόνο τα office suits μας, όπως και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ. Βέβαια, τι γίνεται όταν το πρόβλημα δε σχετίζεται με το καθημερινό outfit μας;

Μια από τις πολλές καινούριες συνθήκες, στις οποίες χρειάστηκε να προσαρμοστούμε είναι η συνεχής συμβίωση στο σπίτι. Και αν δεν είστε από αυτούς που δουλεύουν μαζί με τον/την σύντροφο ανεξαρτήτως ιού, τα πράγματα ίσως είναι πιο σοβαρά. Πώς θα καταφέρετε να παραμείνετε ήρεμοι, ενώ θα συμβιβάζεστε με την ιδέα ότι δε γνωρίζετε πως είναι ο αγαπημένος σας στη δουλειά του. Οι εμπειρίες που ξέρατε μέχρι πρότινος ήταν μονάχα η δική του πλευρά της ιστορίας. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε τι μουσική του αρέσει να ακούει όταν εργάζεται, αν είναι αυταρχικός ή χαλαρός με το ωράριό του και πολλές ακόμα λεπτομέρειες.

Ωστόσο, μην τρομάζετε και μη σκέφτεστε από τώρα τον πρώτο σας καυγά. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς τα απόλυτα tips που θα κάνουν τη δουλειά από το σπίτι παρέα με τον/τη σύντροφό σας παιχνιδάκι!

Προσφέρετέ του καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα

Θυμηθείτε: σε όλους αρέσει να τους περιποιούνται και να τους σκέφτονται. Γιατί όχι και στον σύντροφό σας που αυτή την περίοδο αποτελεί κι ένα είδος συναδέλφου σας; Προσφέρετέ του ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Αυτή η κίνηση θα κάνει κι εσάς να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας, ενώ θα σας χαρίσει λίγα λεπτά απόδρασης από το χάος της δουλειάς. 

apo-spiti.jpg

Ντυθείτε επαγγελματικά

Ξυπνήστε νωρίτερα, πάρτε το πρωινό σας και στη συνέχεια κάντε ένα αναζωογονητικό ντους. Μετέπειτα, ντυθείτε σκεπτόμενη ότι θα σας δει και κάποιο άλλο πρόσωπο, όπως ακριβώς θα κάνατε αν πηγαίνατε στο γραφείο. Εάν μάλιστα, σας ενδιέφερε και κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένα όπως τώρα -θα κάνατε μεγαλύτερη προσπάθεια. Επιχειρήστε το λοιπόν, γιατί η αλήθεια είναι ότι κανείς δε θέλει να βλέπει για 3 ημέρες το ίδιο μπλουζάκι.

Φλερτάρετε 

Αν το καλοσκεφτείτε δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να βρίσκεστε απομονωμένοι σε ένα σπίτι με κάποιον που είστε σε συναινετική σχέση, για αυτό μην κάνετε πίσω! Φλερτάρετε ξανά και νιώστε ότι πηγαίνετε πίσω στην αρχή της σχέσης σας, αφού θα γνωρίσετε εξολοκλήρου καινούρια πράγματα ο ένας για τον άλλον. Και ποιος ξέρει; Ίσως το lunch break αποκτήσει και πάλι νόημα!

3-OEFjT.jpg

Αποσπάστε για λίγο την προσοχή του

Βρείτε το τέλειο timing ώστε να τον κάνετε να γελάσει ή να ξεχαστεί από τον φόρτο εργασίας του. Μη διστάσετε να του πείτε ένα αστείο ή να του κάνετε ακόμη και μια αγκαλιά. Προσοχή: Μην τον απασχολήσετε όταν θα βρίσκεται σε κάποιο skype call με το αφεντικό του, εκτός αν είναι ο τύπος που εκτιμά μια καλή και αθώα πλάκα. Το γεγονός ότι έχει τη στήριξή σας και όχι τη γκρίνια σας είναι το πιο σημαντικό!

Προτείνετέ του after work drinks 

Μπορεί να είμαστε σε αυτο-απομόνωση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ιερό τελετουργικό του ποτού μετά τη δουλειά θα πρέπει να μας λείψει. Πράγματι, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσετε τέλος στην επαγγελματική συνθήκη της ημέρας σας και να σηματοδοτήσετε την αρχή της «διασκέδασης» από ένα γευστικό cocktail γύρω στις 18:00; Φροντίστε να είστε αυτή που θα φτιάξει τον πρώτο γύρο. Έτσι, θα χαλαρώσετε, θα έρθετε πιο κοντά και δε θα φοβάστε τι πρόκειται να πουν για εσάς την επόμενη ημέρα στη δουλειά. 

apo-spiti-me-syntrofo.jpg

Αποφύγετε τις δουλειές του σπιτιού εν ώρα εργασίας

Ακριβώς επειδή βρίσκεστε και οι δύο τώρα στο σπίτι, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μοιράζεστε τις δουλειές την ώρα που εργάζεται κάποιος από εσάς. Φροντίστε να ολοκληρώνετε με όποια υποχρέωση έχετε στον χώρο το πρωί πριν ξεκινήσετε ή αργά το βράδυ που έχετε τελειώσει με τις αρμοδιότητές σας.

Σεβαστείτε το ωράριο του άλλου

Αν εσείς για παράδειγμα είστε αρκετά τυχεροί ώστε να τελειώσετε με τη δουλειά σας στις 4 μ.μ., μπορεί να μην ισχύει το ίδιο και για τον σύντροφό σας. Σεβαστείτε το ωράριο του και μην κάνετε φασαρία ή δεκάδες άσχετα πράγματα, καθώς αυτός μπορεί να δουλεύει στον ίδιο χώρο. Κάτι τέτοιο απλώς δεν είναι δίκαιο…