Σύψας: Δεν έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

«Πιστεύω ότι θα δεν θα πάμε προς το "κόκκινο" αλλά προς το "κίτρινο"»

nikos-sipsas

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του o καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

«Δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός καθώς υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούν να γίνουν. Ο “κόκκινος συναγερμός” δεν πρόκειται να έρθει αύριο. Στην Επιτροπή δεν έχουμε συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

«Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει ο κόσμος καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «ήδη γίνονται ενέργειες στα Μέσα Μεταφοράς, στις πλατείες, με τη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας για μετανάστες. Πιστεύω ότι θα δεν θα πάμε προς το “κόκκινο” αλλά προς το “κίτρινο”. Άρα δεν χρειάζεται να μπαίνει στη ζωή μας μία τεράστια νότα απαισιοδοξίας».

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο «η επιδημία έχει κακά στοιχεία και δεν είμαστε σε μία καλή φάση. Ωστόσο δεν έχουμε συνεχή αύξηση κρουσμάτων αλλά μία επιπέδωση. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να μην υπάρχει κανένας πανικός, να παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και να κάνουμε όλοι – πολιτεία και πολίτες – το σωστό».