Στα ίχνη των δραστών οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κατάρτισης και διακίνησης πλαστών εγγράφων με σκοπό τη διευκόλυνση προώθησης μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφθασε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, 28/06 σε περιοχή της Αττικής, δύο άτομα ηλικίας 41 και 44 ετών (σ.σ. άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της «Πλαστογραφίας» και «Διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου πολίτη τρίτης χώρας».

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης, σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης πλαστών εγγράφων. Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 (2) εκτυπωτές,

 (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (1 laptop και 1 tablet),

 (1) συσκευή πλαστικοποίησης εγγράφων,

 (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),

 Πλήθος ζελατίνων και διαφόρων χαρτικών ειδών για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων,

 Πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων,

 (33) πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών,

 (117) πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας,

 (49) πλαστά δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,

 (1) πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής,

 (5) πλαστά ελληνικά διπλώματα οδήγησης,

 (2) πλαστά διπλώματα οδήγησης άλλων χωρών,

 (2) πλαστές κάρτες επιβίβασης και

 (8) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας και (1) κάρτα επιβίβασης με ίδια στοιχεία που προορίζονταν να παραδοθούν σε γυναίκα η οποία δεν διαθέτει χαρτιά για τη νόμιμη παραμονή της στην Ελλάδα, ενώ η 44χρονη αντιλαμβανόμενη τη σύλληψη του προαναφερόμενου, απέρριψε από μπαλκόνι σε ταράτσα διπλανής οικοδομής, πλήθος ελληνικών πλαστών ταυτοτήτων, αλλοδαπών ταξιδιωτικών εγγράφων – διαβατηρίων και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες από το εργαστήριο δημιουργίας πλαστών εγγράφων:

plasta-diavatiria3.jpg
plasta-diavatiria.jpg
plasta-diavatiria2.jpg