Το 28ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) α πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή, 9 και έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή. Αστικό Περιβάλλον».

 

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Κατερίνης.

Εισηγήσεις στο Συνέδριο θα κάνουν οι εξής:

Κώστας Αγοραστός (Πρόεδρος ΕΝΠΕ), Θεοδώρα Αντωνακάκη(Τράπεζα Ελλάδος), Κωνσταντίνος Αραβώσης(Πανεπιστημιακός), Γιώργος Καλλιαμπέτσος(ΠΑΝΔΟΙΚΟ),Γιώργος Κρεμλής(Στέλεχος Ε.Ε.), Ευθύμιος Λέκκας (Πανεπιστημιακός), Παναγιώτης Νάστος(Πανεπιστημιακός), Δήμος Νικόπουλος (Νομικός),Άγις Παπαδόπουλος (Πανεπιστημιακός),Δημήτρης Παλάσκας (Δρ. Δασολόγος),Δημ.  Παπανικολάου (Πανεπιστημιακός), Δημήτρης Παπασωτηρίου(ΕΕΑΑ), Ηλίας Τσολακίδης(Κίνηση Πολιτών Κατερίνης), Αθανάσιος Χαρίσης (Δρ Εκπαιδευτικός) και Σάββας Χιονίδης(ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Κατερίνης)
Κατά τη διάρκεια του 2018 συνέβησαν πολλά γεγονότα που σηματοδοτούν πλέον ότι το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής εξελίσσεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, από ότι μέχρι σήμερα πιστεύονταν. Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Καλιφόρνια, τη Γερμανία και τη Σουηδία ακόμα(!), οι καύσωνες σχεδόν σε  όλη τη Βόρεια Ευρώπη και οι πλημμύρες, έχουν πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι το μέλλον του πλανήτη θα είναι ζοφερό. Εκτός από την ύπαιθρο μεγάλο πρόβλημα έχουν και οι πόλεις, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτές, από εγκλωβισμό της θερμότητας σε κτίρια, σε δρόμους κλπ., από τη χρήση κλιματιστικών κλπ.

Το Συνέδριο απευθύνεται στους πολιτικούς προϊσταμένους και τα στελέχη των Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών που σχετίζονται με το περιβάλλον, τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους,  στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με το περιβάλλον, τους ΦοΔΣΑ, τους Συμβούλους Ανάπτυξης των ΠΕΔ, οικολογικές οργανώσεις, εταιρείες, απλούς πολίτες κλπ.

Πληροφορίες:

Κώστας Βολιώτης, Συντονιστής Οργανωτικής Επιτροπής 6977-686838 και στο site: www.pandoiko.org