Σε νέα ματαίωση των παραστάσεων στις σκηνές του ΚΘΒΕ έως και τις αρχές του νέου χρόνου (από Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου έως και την επόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου) οδηγείται το ΚΘΒΕ

μετά την απόφαση των ηθοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας αυξήσεις στις αμοιβές με την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.

Μετά την άκαρπη συνάντηση της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων που διεκδικούν αύξηση της τάξης του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκήρυξαν νέες στάσεις εργασίας για τις παραστάσεις της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου, του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου, της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου και τις προγραμματισμένες παραστάσεις για την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 και την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν, οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές ενόψει και των έξι παραστάσεων που ήταν προγραμματισμένες για τις 9 μ.μ αλλά δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα: «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο), «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και του έργου της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου – το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200.