Όπως αναφέρει το BBC,τουλάχιστον τρεις κεραίες 5G πυρπολήθηκαν προχτές, με την πυροσβεστική να καλείται να σβήσει τη φωτιά. Σύμφωνα με τη θεωρία συνομωσίας, ο κορωνοϊός ξεκίνησε από την Wuhan επειδή πρόσφατα υιοθέτησε τεχνολογία 5G και επεκτάθηκε σε άλλες πόλεις που διαθέτουν 5G, αγνοώντας πως ο ιός βρίσκεται και σε χώρες που δε διαθέτουν 5G.

Η πράξη της πυρπόλησης των κεραιών προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία χαρακτήρισε τις θεωρίες “ανοησίες και μάλιστα επικίνδυνες ανοησίες”, ενώ ο διευθυντής του συστήματος υγείας, Stephen Powis δήλωσε:

Αυτή η ιστορία με το 5G είναι βλακείες, είναι ανοησίες, είναι το χειρότερο είδος fake news. Η πραγματικότητα είναι πως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απόλυτα κρίσιμα για όλους μας. Είναι τα ίδια δίκτυα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ανάγκης και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και είμαι απόλυτα εξοργισμένος, απόλυτα αηδιασμένος που οι άνθρωποι προβαίνουν σε πράξεις εναντίον της ίδιας υποδομής που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την υγειονομική κρίση.

Οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου σε κοινή τους δήλωση τόνισαν πως γνωρίζουν τις φήμες και ανέφεραν πως πολλές φορές το προσωπικό τους απειλείται. Η Vodafone μάλιστα σημείωσε πως οι επιθέσεις αυτές είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Είναι αδιανόητο που κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βλάψουν τα ίδια δίκτυα που παρέχουν την απαραίτητη συνδεσιμότητα στις υπηρεσίες ανάγκης, στο NHS και στην υπόλοιπη χώρα, τη δύσκολη αυτή περίοδο του lockdown.