Μετά από δέκα χρόνια η υπόθεση της άγριας δολοφονίας μιας 31χρονης γυναίκας στη Χαλκιδική, ξαναζωντάνεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας άνδρας από την Ορμύλια Χαλκιδικής, ο οποίος το 2008, χτύπησε μέχρι θανάτου με σιδηροσωλήνα τη σύντροφό του, η οποία φέρεται να διατηρούσε παράλληλα δεσμό με τον πατέρα του.

Το δικαστήριο έκρινε, σε δεύτερο βαθμό, ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης, ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα για τη δολοφονία της άτυχης 31χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 και το πτώμα της βρέθηκε από διερχόμενο κυνηγό σε αγροτική περιοχή της Ολύνθου Χαλκιδικής, γυμνό και σκεπασμένο με κλαδιά, ενώ έφερε πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο.

Η παράλληλη σχέση της κοπέλας με πατέρα και γιο ήταν γνωστή, και μάλιστα ο πατέρας είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο ότι σκοπεύει να παντρευτεί την 31χρονη, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, έβρισκε αρχικά σύμφωνο το γιο του.

Όμως, μετά από μια μοιραία έξοδο σε νυχτερινό μαγαζί των Νέων Μουδανιών, ο 30χρονος, τότε, κατηγορούμενος, αντί να κατευθυνθεί προς το σπίτι τους, άλλαξε πορεία και σταμάτησε σε αγροτική περιοχή. Εκεί, φέρεται να έβγαλε με τη βία τη γυναίκα έξω από το αυτοκίνητο και άρχισε να την χτυπά με μανία στο κεφάλι με σιδηροσωλήνα. Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο ανιψιός του, ο οποίος ισχυρίζεται ότι παρακαλούσε μάταια το θείο του, που σύμφωνα με γνωμάτευση ψυχιάτρου, βρισκόταν επί μήνες σε μανιακό επεισόδιο, να σταματήσει να χτυπά την άτυχη γυναίκα. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον ανιψιό του, όχι απλά δεν τον άκουγε, αλλά επιχείρησε να πολτοποιήσει το πρόσωπό της, προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Ο μάρτυρας κατονόμασε στους αστυνομικούς το θείο του ως δράστη της δολοφονίας, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει σε χωριό της Κρήτης, όπου ζούσε με τη μητέρα του, μέχρι η αστυνομία να ξετυλίξει το νήμα της στυγερής δολοφονίας.