Το Βιετνάμ, ένα λαμπερό αστέρι στον παγκόσμιο τουρισμό από τη δεκαετία του ’90 καλεί τους επισκέπτες του να περπατήσουν τη “Χρυσή Γέφυρα του Ντα Νανγκ” στους λόφους Μπα Να.

Ο οργανισμός τουρισμού της χώρας καλεί τον τουρίστα να θαυμάσει το μαγευτικό ορεινό τοπί και να σταθεί νιώθοντας ασφάλεια στα χέρια ενός γίγαντα.

Αιωρούμενη πάνω από 1.400 μέτρα από το επίπεδο της θαλάσσης, η γέφυρα μοιάζει να συγκρατείται από δύο χέρια που αναδύονται από τους λόφους.

Κατά μήκος του μήκους 150 μέτρων διαδρόμου της γέφυρας είναι φυτεμένα χρυσάνθεμα lobelia, δίνοντας μια μωβ “ραφή” στην κατασκευή.

Η κατασκευή της “Χρυσής Γέφυρας” είναι μέρος του ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρότζεκτ για την υποδοχή των απειράριθμων τουριστών στη χώρα (το 2009, άγγιξαν τα 3,77 εκατομμύρια, και από τότε κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα κάθε χρόνο).

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουνίου και είναι η τελευταία προσθήκη στον κήπο Θιέν Θάι στην τουριστική περιοχή των Λόφων Μπα Να και του θερέτρου που φέρει το ίδιο όνομα.

Το θέρετρο δημιουργήθηκε το 1919. Κάποτε, το κοσμούσαν περίπου διακόσιες βίλες. Σήμερα, καυχιέται για διάφορες ατραξιόν: το “Γαλλικό Χωριό” είναι εμπνευσμένο από παλιές γαλλικές βίλες και διαθέτει πλατεία, εκκλησία, ξενοδοχεία.