Σκορπά τον τρόμο ληστής με πιστόλι στον Λαγκαδά – Τρομοκρατημένοι οι καταστηματάρχες

pistoli

Έξαρση της εγκληματικότητας έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στη περιοχή του Λαγκαδά με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ένα κλίμα ανησυχίας.

Οι επαγγελματικοί χώροι αποτελούν συνεχώς στόχους διαρρηκτών, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή. Όμως, μετά περασμένο τριήμερο σημειώθηκαν δύο ένοπλες ληστείες με δράστη το ίδιο άτομο.

Η πρώτη σημειώθηκε στο κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και ψιλικών στο κέντρο του Λαγκαδά, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Ο δράστης παρουσιάστηκε ως πελάτης ζητώντας τσιγάρα και την ώρα που πήγε να πληρώσει, αντί να βγάλει το πορτοφόλι έβγαλε πιστόλι σημαδεύοντας τον υπάλληλο και ζητώντας τα χρήματα της ταμειακής. Ο υπάλληλος σοκαρισμένος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του και του έδωσε τις εισπράξεις της βάρδιας του, οι οποίες δεν αφορούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά έφυγε τρέχοντας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του lagadas.net αμέσως μετά μπήκαν τυχαία στο κατάστημα αστυνομικοί για να παραγγείλουν καφέ όπου ενημερώθηκαν για το συμβάν και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δύο μέρες μετά ένοπλος ξαναχτύπησε σε περίπτερο, το πρωί της Δευτέρας σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα που έγινε η πρώτη ληστεία, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες του lagadas.net, ο ληστής έλεγε επίμονα τη φράση «Δεν θα σε πειράξω, δώσε μου μόνο όλα τα λεφτά από το ταμείο» και πήρε περίπου 200 ευρώ και εξαφανίστηκε. Ο ιδιοκτήτης τον ακολούθησε, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ληστής δεν φορούσε κουκούλα ούτε έκανε προσπάθεια να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ γνώριζε πως και τα δύο καταστήματα διαθέτουν κάμερες ασφαλείας και κατέγραψαν όλα τα χαρακτηριστικά του. Το Τμήμα Ασφάλειας Λαγκαδά διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του.