Στο Μαξίμου είναι σήμερα στραμμένα όλα τα βλέμματα, και στη συνάντηση, ίσως την πιο κρίσιμη, που θα έχουν εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα του στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξή του λέγοντας πως δεν πιστεύει πως ο Πάνος Καμμένος θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αντιπάλων τους και θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνησης.

Το θέμα είναι τι τελικά θα αποφασίσει να πράξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Χθες πάντως με βάση τα όσα δήλωσε, θα μπορούσε να πει κανείς πως ξεδίπλωσε τις προθέσεις του. «Είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός. Θα πράξω αυτό που πρέπει» είπε αποχαιρετώντας τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Αμύνης.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην ημέρα. «Κυριακή κοντή γιορτή» όπως είπε ο πρωθυπουργός. Οι αποφάσεις του θα κρίνουν και τις πολιτικές εξελίξεις. Αν αποχωρήσει τώρα ο Πάνος Καμμένος, ο Α. Τσίπρα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Απ ‘κει και πέρα, και πάλι με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αν δεν πάρει την πλειοψηφία των 151 ψήφων, θα πάει σε πρόωρες εκλογές, συντεταγμένα με σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πάντως από το Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του.