Στο φως της δημοσιότητας  βίντεο που απεικονίζει με τις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών της 1ης Μονάδας της ΕΜΑΚ να βγάλουν εγκλωβισμένη γυναίκα  από τα ερείπια κτιρίου στο χωριό Θουμαν.

Το βίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως το protothema. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία ολοένα και αυξάνεται, οι 26 διασώστες, με επικεφαλής τον Επιπύραγο Κολοβό Ιωάννη μπαίνουν μέσα στα συντρίμμια μαζί με τους Αλβανούς πυροσβέστες αναζητώντας επιζώντες.

Στο βίντεο που τράβηξε Αλβανός διάσωσης αποτυπώνονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλωβισμού  μιας σοβαρά  τραυματισμένης 45χρονης που εντοπίστηκε καταπλακωμένη  μέσα στα συντρίμμια.

Όπως φαίνεται στο βιντεοσκοπημένο, από το κινητό τηλέφωνο υλικό, η επιχείρηση διάσωσής της βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο με τους Έλληνες διασώστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε κίνηση τους.

Με χειρουργική ακρίβεια τοποθετούν τα χέρια τους στο σώμα της 45χρονης και επιχειρούν να την τραβήξουν χωρίς να την τραυματίσουν. «Τράβηξε την και εγώ θα τραβήξω εσένα» ακούγεται να λέει ο ένας διάσωσης στον άλλον και πράγματι σιγά, σιγά καταφέρνουν να σπρώξουν με επιτυχία  το σώμα της 45χρονης Αλβανίδας έξω από τα συντρίμμια.

Δείτε το βίντεο: