Το πρώτο θύμα του ισχυρού τυφώνα Dorian που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις Μπαχάμες είναι ένα 8χρονο αγόρι από τα νησιά Αμπάκο.

Την είδηση γνωστοποίησε η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στα ΜΜΕ, η οποία ανέφερε πως ενημερώθηκε από την κόρη της ενώ πρόσθεσε πως παράλληλα αγνοείται η αδερφή του 8χρονου.

Ο καταστροφικός κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε περαιτέρω και βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) που εδρεύει στο Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι ο Ντόριαν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα και απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμπάκο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νησιών Αμπάκο και Γκραν Μπαχάμα να κατευθυνθούν στο κεντρικό νησί για να γλιτώσουν από μια “καταστροφική, επικίνδυνη” καταιγίδα που αναμένεται ότι θα πλήξει τις Μπαχάμες με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα, προτού να κατευθυνθεί στις ΗΠΑ.

Αφού περάσει από τις Μπαχάμες, ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα στραφεί στα βορειοδυτικά και ενδέχεται να μην πλήξει άμεσα τη Φλόριντα. Βορειότερα, στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, πολλές παράκτιες κοινότητες έχουν σημάνει συναγερμό, με τους κατοίκους να γεμίζουν σάκους με άμμο και τις αρχές να ελέγχουν την αντοχή των υποδομών.

Οι πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς έχουν διατυπωθεί εκτιμήσεις ότι πρόκειται έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/sarose-tis-mpachames-o-tifonas-ntorian—nekro-8chrono-agori