Καταστροφές λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Ρουμανία.

Πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών πόλων, καταστροφές σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα, ρωγμές σε τμήματα των οδικών αξόνων και ζημιές σε κτήρια λόγω των ισχυρών ανέμων, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα του τελευταίου εικοσιτετραώρου σε διάφορες περιοχές της Ρουμανίας που επλήγησαν από τους θυελλώδεις ανέμους, λίγα 24ωρα μετά τον καύσωνα που σάρωσε την Ευρώπη.

Ζημιές λόγω κακοκαιρίας στη Ρουμανία
Περισσότερα από 100 δέντρα έπεσαν στο έδαφος, 36 στέγες υπέστησαν ζημιές και οκτώ ηλεκτρικοί πόλοι καταστράφηκαν, ανακοίνωσε η Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), προσθέτοντας ότι τα προβλήματα καταγράφηκαν σε 26 σημεία 12 περιφερειών της χώρας και στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με την IGSU, οι υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και περισσότεροι από 4.800 πυροσβέστες είναι έτοιμοι να παρέμβουν εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας εξέδωσε τέσσερις προειδοποιήσεις κόκκινου κώδικα και εννέα πορτοκαλί κώδικα για επικίνδυνα μετεωρολογικά φαινόμενα και ανέμους, η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φθάσει τα 120 χιλιόμετρα/ανά ώρα.