[Αρχική δημοσίευση: 16/7/18] Μετά από την κυκλοφορία του Resident Evil 1 remake, αλλά και το επερχόμενο Resident Evil 2 remake, η Capcom έκανε tease το Resident Evil 3 remake μέσω Twitter την περασμένη Παρασκευή και 13.

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν πολλοί fans της σειράς όταν είδαν το σχετικό δημοσίευμα στο Twitter account της εταιρείας. Το tweet έλεγε “Για την Παρασκευή και 13 έχουμε τον δικό μας αδυσώπητο διώκτη, ο οποίος δεν λέει να πεθάνει”. Η φωτογραφία αφορά τον Nemesis (γνωστό και ως Pursuer ή Nemesis T-Type), δηλαδή τον βασικό κακό του Resident Evil 3: Nemesis, που είχε επίσης ρόλο και στο Resident Evil: Apocalypse.

Ο Nemesis είχε φτιαχτεί από την Paris Labs της Umbrella Corporation ως ένας Nemesis T-Type, ο οποίος διέθετε την δύναμη ενός Tyrant, αλλά περισσότερη εξυπνάδα και την ικανότητα να ακολουθεί οδηγίες.

Το αν ετοιμάζεται όντως Resident Evil 3 remake είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία με κάποια επίσημη ανακοίνωση.

[UPDATE 1: 6/12/18 – Σε ανάπτυξη σύμφωνα με φήμες] Ο Dusk Golem, moderator του ResetEra, δήλωσε στο Forum ότι το Resident Evil 3 βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Ο ίδιος δεν μπορεί να αναφέρει τις πηγές του στην Capcom. Πρόσθεσε πάντως ότι η Capcom θέλει να δει πως θα τα πάνε τα remakes των Resident Evil 2 και Resident Evil 3 για να προχωρήσει στην ανάπτυξη των επόμενων. Εϊναι ωστόσο πεπεισμένη ότι το Resident Evil 2 remake θα τα πάει πολύ καλά, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρόοδο.

[UPDATE 2: 22/11/19 – Φήμες για κυκλοφορία μέσα στο 2020]  Φαίνεται πως η Capcom δουλεύει πάνω σε ένα remake του Resident Evil 3.

Ο YouTuber Spawn Wave δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μιλάει για τις φήμες σχετικά με το επόμενο game στην σειρά Resident Evil. Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε, το Resident Evil 3 θα δεχθεί την ίδια remake “θεραπεία” με αυτή του Resident Evil 2. Παρόλο που στο βίντεο δεν εξηγεί παραπάνω λεπτομέρειες για το game, όπως το αν θα αλλάξουν τα mechanics κλπ, μας λέει ότι η Capcom σχεδιάζει το λανσάρισμά του για το 2020.

Ο Spawn Wave υποθέτει ότι ίσως να αποκαλυφθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου στα The Game Awards, αυτό ωστόσο εξαρτάται από το πόσο νωρίς ή αργά μέσα στο 2020 σκοπεύει η Capcom να το κυκλοφορήσει. Ο συγκεκριμένος YouTuber έχει κάνει και άλλες προβλέψεις στο παρελθόν που έχουν βγει αληθινές. Ήταν ο πρώτος που έκανε leak το Elden Ring της FromSoftware.

[UPDATE 3: 3/12/19 – Διέρευσε το cover artworkΔιαρροή Resident Evil 3 Remake εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης του από την Capcom.

Μετά από την επιβεβαίωση του YouTuber SpawnWave ότι το Remake ήτανε στα σκαριά, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Στο cover art βλέπουμε την Jill Valentine με νέο look όπως και τον Carlos Oliveira, ένα από τα μέλη της U.B.C.S. που επιβίωσε, έχοντας κ ο ίδιος νέο χτένισμα. Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε το background με τον Nemesis που έχει αυτό το μοχθηρό ύφος.

resident evile 3 remake leak

 

Με αυτή τη διαρροή μπορούμε να υποθέσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση δεν θα αργήσει.

[UPDATE 4: 23/12/2019 – Ιάπωνας βρήκε συνέντευξη με πληροφορίες] Ένας Ιάπωνας αναγνώστης του γνωστού περιοδικού Famitsu, βρήκε εντός του τεύχους μία συνέντευξη που έχει να κάνει με το remake του Resident Evil 3. Συγκεκριμένα μέσα στη συνέντευξη αναφέρεται πως το remake είχε κωδική ονομασία “Escape” κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ο τίτλος θα ακολουθεί την αρχική ιστορία, ακριβώς όπως συνέβη και με το Resident Evil 2 remake. Θα υπάρχουν βέβαια κάποιες αλλαγές οι οποίες δεν είναι τόσο δραστικές έτσι ώστε να ξενίσουν τους παλιούς παίκτες. Για αρχή, παρόλο που η κάμερα στο trailer φαίνεται να είναι πρώτου προσώπου, εντός του παιχνιδιού θα χρησιμοποιείται προοπτική over-the-shoulder και θα υπάρχει ακόμα περισσότερη δράση από ότι στο Resident Evil 2 remake.

O Carlos φαίνεται ότι έχει αλλάξει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι πιο ώριμος, ο Brad Vickers έχει επίσης αλλαγές αλλά αυτές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το development του Resident Evil 3 remake βρίσκεται στο 90% σύμφωνα με την συνέντευξη, άρα και δεν θα αργήσει ιδιαίτερα να κυκλοφορήσει.

[UPDATE 5: 9/1/2020 – H Capcom υπόσχεται πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις] Σύμφωνα με την Capcom η κυκλοφορία θα γίνει στις 3 Απριλίου και η ανάπτυξη του βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έχοντας ολοκληρωθεί το 90%  της δουλειάς. Υπόσχεται επίσης ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

 

Είναι ενθαρρυντικό να ακούς ότι η πρόοδος συνεχίζει σταθερά και ομαλά. Πάραυτα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες ακόμα και η ομάδα δουλεύει πάνω στις τελευταίες πινελιές. Ευελπιστούμε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμα μια αξιόλογη εμπειρία.

Έχουμε ακόμη τρεις μήνες μπροστά μ ας για την κυκλοφορία του και έτσι δεν μένει πολύς καιρός για να δούμε την τελική του διαμόρφωση.