Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα για τον κορωνοϊό ξανά η Θεσσαλονίκη

Επιβλήθηκαν συνολικά 104 πρόστιμα των €150 από την αστυνομία – Τα τριπλάσια από τη δεύτερη περιοχή σε αριθμό προστίμων

prostima-maskes

«Πρωταθλήτρια» και μάλιστα με μεγάλη άνεση στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την αστυνομία για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην πόλη, φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν αν μην τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν τα τριπλάσια πρόστιμα από αυτά που επιβλήθηκαν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είναι δεύτερη στο συνολικό αριθμό προστίμων!

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 30.166 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 898 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 73 άτομα.

• 1 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194 σχετικές παραβάσεις.

• 308 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

104 στη Θεσσαλονίκη,

35 στη Στερεά Ελλάδα,

32 στο Βόρειο Αιγαίο,

25 στα Ιόνια Νησιά,

22 στην Κεντρική Μακεδονία,

17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

16 στη Δυτική Μακεδονία,

14 στην Αττική,

13 στην Ήπειρο,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Κρήτη,

5 στην Πελοπόννησο,

5 στο Νότιο Αιγαίο και

2 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.150 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 22.133 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 17 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.