«Προχωρώ και πυροβολώ, ξαναγεμίζω και συνεχίζω» στη Χίο

Δείτε τις φωτογραφίες από την άσκηση

stratos

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δίνοντας μεγάλη σημασία στην σωστή κίνηση και χρήση του ατομικού οπλισμού από τον μαχόμενο διοργανώνει συχνά πυκνά, Σχολεία Τακτικής Χρησιμοποίησης Οπλισμού. Μαθαίνει δηλαδή τον στρατιώτη να κινείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του και ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί το ή τα όπλα του, να αλλάζει τις γεμιστήρες του όταν αυτές αδειάζουν και όλα αυτά χωρίς να σημειώνονται τραγελαφικά περιστατικά, που σε περίπτωση πραγματική μάχης θα καταλήξουν τραγικά.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ένα ανάλογο Σχολείο στη 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ», προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο εκπαίδευσης Στελεχών και Οπλιτών Θητείας, στη βολή ατομικού οπλισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού που έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsbeast.gr στέλεχος της Εθνοφυλακής, η φιλοσοφία αποδίδεται με την φράση «προχωρώ και πυροβολώ, ξαναγεμίζω και συνεχίζω»

stryausia8stryausia14stryausia13stryausia12stryausia11stryausia9stryausia7stryausia6stryausia4stryausia3stryausia2stryausia1

stryausia5