Πώς να θεραπεύσει την ανεμοβλογιά στα βρέφη: τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς

Οι γονείς των μωρών συχνά βιώνουν ότι το μωρό τους θα πιάσει την ανεμοβλογιά και συνήθως ανησυχούν για το πώς θα εκδηλωθεί σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά αν ο ασθενής βρίσκεται κοντά. Αλλά είναι απαραίτητο για ένα βρέφος να μολυνθεί και με ποιους τρόπους μπορεί να συμβεί αυτή η μόλυνση;

baby

Τι είναι η ανεμοβλογιά;

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε ποια είναι η ασθένεια.

Έτσι, η ανεμοβλογιά (ή απλά η «ανεμοβλογιά») είναι μολυσματική ασθένεια που κατά κανόνα στα παιδιά προχωρά σε αρκετά απλές μορφές. Η ανεμευλογιά στα βρέφη, στους ενήλικες και στα άτομα με εξασθενημένη ανοσία μπορεί να πάρει πολύ πιο πολύπλοκες μορφές.

Η ασθένεια μεταδίδεται με αερομεταφερόμενα σταγονίδια και μπορεί να περάσει από δέκα ημέρες έως 21 ημέρες μετά την επαφή με τον ασθενή, μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Επιπλέον, ένα άτομο μπορεί να μολύνει άλλους χωρίς να γνωρίζει καν ότι είναι ο φορέας της λοίμωξης.

Ο κίνδυνος μόλυνσης των άλλων αρχίζει περίπου δυο μέρες πριν από την εμφάνιση χαρακτηριστικών εξανθήσεων στο δέρμα και συνεχίζεται μέχρι να εμφανιστούν νέες πλάκες στο σώμα και τα παλιά αποστήματα δεν καλύπτονται με κρούστα.

Συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς είναι η ερυθρότητα του δέρματος (σε διάμετρο έως και ένα εκατοστό), και κυψέλες γεμάτες με ένα καθαρό υγρό εμφανίζονται αρκετά γρήγορα σε αυτά τα μέρη. Στο μέλλον μεταμορφώνονται, γίνονται ένα είδος αποξηραμένων κρούστας.

ανεμοβλογιά

Η ανεμοβλογιά στα βρέφη αρχίζει απότομα. Τα σημάδια του είναι τα εξής:

  • Αύξηση θερμοκρασίας σώματος – έως 38 μοίρες, μερικές φορές ακόμη και μέχρι 40?
  • Γενική αδυναμία στο σώμα.
  • Πονοκέφαλοι.
  • Άφθονο εξάνθημα, το οποίο εξαπλώνεται γρήγορα στην επιφάνεια του δέρματος και, όπως είναι συνηθισμένο, στις βλεννώδεις μεμβράνες . Αυτό είναι το κύριο σύμπτωμα της ανεμοβλογιάς.
  • Η εμφάνιση στο δέρμα μικρών κυστιδίων γεμάτων με άχρωμο και διαφανές υγρό συνοδεύεται από σοβαρή φαγούρα και τα παιδιά συνήθως είναι ελάχιστα ανεκτά.

Πού μπορεί να υπάρχει εξάνθημα με ανεμοβλογιά: στο κεφάλι ενός κεφαλιού, προσώπου, στόματος, κορμού, γεννητικών οργάνων.

Η πορεία αυτής της νόσου έχει συνήθως κυματιστό χαρακτήρα και γι ‘αυτό το λόγο μπορούν να εμφανιστούν εξανθήματα με συχνότητα μέχρι και αρκετές φορές.

Η ήπια μορφή της ανεμοβλογιάς

Εάν η ανεμοβλογιά είναι ήπιας φύσης και συνήθως συμβαίνει όταν το μωρό είναι 3-6 μήνες, τότε πρώτα στο δέρμα του μωρού υπάρχουν ξεχωριστά αποστήματα και στη συνέχεια χύνεται με κύματα με αύξηση της θερμοκρασίας. Και όσο περισσότερο τα εξανθήματα στο σώμα, τόσο υψηλότερο θα είναι. Όταν τα στοιχεία του εξανθήματος είναι απλά, η θερμοκρασία μπορεί να είναι φυσιολογική.

Τα μικρά κόκκινα στίγματα γίνονται γρήγορα λαμπερά φυσαλίδες, και κάθε ένα από αυτά περιβάλλεται από κόκκινες ζάντες. Μετά από 1-3 ημέρες, οι φυσαλίδες καλύπτονται με κρούστα. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν νέα εξανθήματα στο μωρό του μωρού. Συχνά, οι βλεννογόνες υποφέρουν επίσης – παίρνουν επίσης φυσαλίδες, αλλά γρήγορα μετατρέπονται σε επιφανειακή διάβρωση.

Το παιδί πάσχει από σοβαρή ανεμοβλογιά λόγω του ότι το δέρμα είναι πολύ φαγούρα, γεγονός που του στερεί την ειρήνη, τον ήχο ύπνου και την καλή όρεξη. Το μωρό γίνεται πολύ χυμώδες και ευερέθιστο, αρνείται το στήθος και προσπαθεί να αποβάλει το εξάνθημα.

Θεραπεία της ήπιας μορφής

Στοιχεία που εμφανίζονται στο δέρμα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πράσινο ώστε να στεγνώνουν καλύτερα.Επιπλέον, το πράσινο είναι ιδιόμορφο για να καταστρέψει τη βακτηριακή χλωρίδα, και αυτό αποτρέπει την εξύβλωση.

Για να μειωθεί ο κνησμός, τα στοιχεία του εξανθήματος λιπαίνονται με το “Fenistil” ( αυτό το τζελ είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της ανεμοβλογιάς, αφού το φάρμακο αφαιρεί σημαντικά τις αλλεργικές εκδηλώσεις ). Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεθωριάστε αυτή τη γέλη σε όλο το δέρμα με τη μία. Αυτό το φάρμακο αντιμετωπίζεται με τη σειρά του, μεμονωμένες θέσεις, ειδικά όπου το εξάνθημα είναι το πιο. Και απαγορεύεται αυστηρά το μπάνιο ενός παιδιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή οι διαδικασίες του νερού είναι γεμάτες με την ταχεία εξάπλωση των εξανθημάτων στην επιφάνεια ολόκληρου του σώματος.

Όταν πάρετε ένα νέο εξάνθημα, φοράτε ρούχα για το μωρό που ράβονται με μανίκια ή ειδικά παιδικά γάντια – το μωρό δεν πρέπει να χτενίζει τον εαυτό του.

Σοβαρή μορφή ανεμοβλογιάς

ανεμοβλογιά

Δυστυχώς, η σοβαρή πορεία αυτής της νόσου συμβαίνει αρκετά συχνά. Η ανεμοβλογιά αρχίζει σε αυτή την περίπτωση με αύξηση της θερμοκρασίας.

Το παιδί γίνεται πολύ ανήσυχο, συνεχώς αρνείται να φάει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πονοκεφάλους μπορεί να τον αναταράξουν. Στη συνέχεια εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία του εξανθήματος. . Συχνά συμβαίνει να ρίχνει πολλά στοιχεία την ίδια στιγμή, και η θερμοκρασία μπορεί να ανέλθει έως και 40 μοίρες . Η κατάσταση του μωρού βελτιώνεται ελαφρώς μετά την αποβολή του πρώτου κύματος εξανθήματος, αλλά μετά από μια ημέρα καταστάσεων επαναλαμβάνεται. Και το παιδί περιμένει πολλά κύματα.

Θεραπεία βαριάς μορφής νόσου

Ο κύριος κίνδυνος είναι οι βλάβες του βλεννογόνου στην ανεμοβλογιά. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει εξάνθημα στον λάρυγγα, το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα ασφυξίας ή ψευδούς κροάς. Αν συμβεί αυτό, καλέστε αμέσως ένα ασθενοφόρο και πριν φτάσει η ταξιαρχία, δώστε στο παιδί μερικές σταγόνες Fenistil (σύμφωνα με τις οδηγίες στις οδηγίες για το φάρμακο).

Ελλείψει θερμοκρασίας, μπορείτε να χαμηλώσετε τα πόδια του μωρού σε μια λεκάνη με ζεστό νερό – αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το οίδημα του λάρυγγα λόγω του γεγονότος ότι το αίμα θα βιαστούμε στα πόδια. Φυσικά, σε θερμοκρασία ζεστό λουτρά είναι αυστηρά αντενδείκνυται.

Εάν ο γιατρός περιγράψει την κατάσταση του μωρού ως σοβαρή και θα τείνει σε νοσηλεία, μην το αρνηθείτε.

Η ανεμοβλογιά στα βρέφη προκαλείται από ιούς που ανήκουν στην ομάδα του ιού του έρπητα. Αυτοί οι ιοί έχουν έναν αρκετά υψηλό βαθμό ευαισθησίας. Το ποσοστό των ανθρώπων που αρρώστησαν μεταξύ των ατόμων που έρχονταν σε επαφή με τον ασθενή και τα οποία δεν είχαν ανεμευλογιά νωρίτερα είναι 80%. Η ανεμοβλογιά είναι μια τυπική παιδική νόσος.