Πώς να φτιάξω σπιτική αντιηλιακή κρέμα προσώπου μόνη μου;

Σας προτείνουμε μια συνταγή για μια κρέμα η οποία σταματάει τόσο τις UVB, όσο και τις UVA ακτίνες χάρη στο οξείδιο του ψευδαργύρου (το μοναδικό αντιηλιακό φίλτρο που θεωρείται απόλυτα ασφαλές καθώς δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπεται ακόμα και για χρήση στις παιδικές αντιηλιακές κρέμες) και του βερικοκέλαιου, το οποίο έχει δυνατή αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνει τη φωτογήρανση του δέρματος και απορροφάται εύκολα.

woman

Μια εμπορική αντιηλιακή κρέμα δεν περιέχει, συνήθως, κανένα φυσικό έλαιο και βασίζεται μόνο σε συνθετικά έλαια που προέρχονται από το πετρέλαιο. Η σπιτική κρέμα Natural Protect SPF 15* για πρόσωπο φροντίζει το δέρμα σας με μοναδικό φυσικό τρόπο, καθώς το έλαιο ενυδατώνει την επιδερμίδα, την εμπλουτίζει με αντιοξειδωτικά. Η φυσική κερήθρα (κερί μέλισσας) χαρίζει στην κρέμα αδιάβροχες ιδιότητες.
*Μπορείτε προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα το σύμπλεγμα UV/UF φίλτρων Ecran Solaire σε ποσότητα 5ml (1 κουταλάκι του γλυκού) για να φτιάξετε μια κρέμα με SPF 20.

Συστατικά για 45ml:

Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Λεβάντας – 30ml

Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Σησαμιού – 10ml
Κερήθρα (κερί μέλισσας) – 0.5ml (1 κουταλάκι των 0.5ml)
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)

Φάση έτοιμης κρέμας:
Οξείδιο του ψευδαργύρου – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal  αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.

Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 5-10 σταγόνες αρωματικού εκχυλίσματος  Σοκολάτας, το οποίο θα χαρίσει στην κρέμα σας μια υπέροχη μυρωδιά!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Βάλτε σε ένα μπρίκι 10ml Σησαμέλαιου.
2. Προσθέστε 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml) γαλακτωματοποιητή Olivem 1000 και 1 κουταλάκι των 0.5ml κερήθρας (κερί μέλισσας).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Λεβάντας με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα μισογεμάτη με νερό και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Προσθέστε στην έτοιμη κρέμα 8 κουταλάκια των 0.5ml οξειδίου του ψευδαργύρου. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι.
7. Προσθέστε στην έτοιμη κρέμα 18 σταγόνες του φυσικού συντηρητικού Leucidal. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 5-10 σταγόνες φυσικού αρωματικού εκχυλίσματος. Ανακατέψτε ξανά.
8. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!

Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Η σκόνη του οξειδίου του ψευδαργύρου δεν πρέπει να εισέλθει στις αναπνευστικές οδούς, γι’ αυτό φροντίστε να καλύψετε το στόμα και τη μύτη με ένα μαντήλι ή μια χαρτοπετσέτα. Η αντιηλιακή κρέμα με οξείδιο του ψευδαργύρου αφήνει ένα χαρακτηριστικό για τις αντιηλιακές κρέμες ελαφρύ άσπρο χρώμα όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, το οποίο εξαφανίζεται με το άπλωμα. Η κρέμα απορροφάται αμέσως και απλώνεται γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρή λάμψη. 

Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: