Με λίγες στοχευμένες αλλαγές θα μπορέσετε να περάσετε το γλυκό μήνυμα αγάπης χωρίς τύψεις – αρκεί να μην το παρακάνετε.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και μαζί με τις αφιερώσεις αγάπης συχνά έρχονται σοκολατάκιασαμπάνιες και άλλες γλυκές «αμαρτίες» που μπορεί να εκτροχιάσουν μια δίαιτα, είτε αυτή γίνεται για να βελτιώσουμε την υγεία μας, είτε απλά για να χάσουμε λίγα παραπανίσια κιλά.

Για να αποφύγετε λοιπόν τις ανησυχίες και τις ενοχές, σας παρουσιάζουμε ορισμένα μικρά tips για να μην στερηθείτε πολλά σε αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Μαύρη σοκολάτα

Τα σοκολατάκια  αποτελούν μια από τις πιο «σίγουρες» λύσεις για να δείξετε την αγάπη σας στον σύντροφο σας, όμως δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη λύση εάν προσέχει κανείς την σιλουέτα του. Αντί λοιπόν για λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος, προτιμήστε μαύρη σοκολάτα. Με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο και λιγότερη σε ζάχαρη, είναι μια σαφώς καλύτερης επιλογή για όσους ακολουθούν vegan δίαιτα ή είναι διαβητικοί.

Cupcakes και μπισκότα

Τα cupcakes έχουν γίνει ανάρπαστα τα τελευταία χρόνια, ενώ τα μπισκότα (σε σχήμα καρδιάς) είναι μια κλασική επιλογή για να δείξετε την αγάπη σας με γλυκά. Συχνά όμως αυτές οι μικρές απολαύσει αποτελούν πραγματική θερμιδική βόμβα. Προτιμήστε λοιπόν vegan εκδοχές ή χωρίς γλουτένη.

Φρούτα με σοκολάτα

Όπως με τα σοκολατάκια, μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες εάν επιλέξετε μια σάλτσα με βάση την μαύρη σοκολάτα αντί της λευκής ή γάλακτος. Αντίστοιχα προτιμήστε μια ποικιλία φρέσκων φρούτων αντί των αποξηραμένων που συχνά έχουν προσθήκη ζάχαρης.