Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα σε τρεις ημέρες θα υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», σχολίασε το πρωί στον ΣΚΑΪ για τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

 

Τι σημαίνει το «Επίπεδο 3» – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Μεταξύ άλλων στο «Επίπεδο 3» είναι υποχρεωτικά τα εξής

ΜΑΣΚΑ: Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας/ σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους και κοινό / Τηλεργασία στο 40%

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Αναστολή λειτουργίας

ΕΣΤΙΑΣΗ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό / 4 άτομα ανά τραπέζι / Στην εστίαση κατά την αναμονή μάσκα / Πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας / Αποστάσεις τραπεζο-καθισμάτων (σχετική ΚΥΑ) /  Κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: 50% των πωλητών με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων / Λειτουργία παράλληλων αγορών / Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους

ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ: 1 άτομο ανά 15 τ.μ.και έως 50 άτομα /  καθήμενοι με μάσκα