Κοιτάς τη ζυγαριά καθώς αγκομαχάς να κουμπώσεις το περσινό αγαπημένο σου τζην και πάνω εκεί δεν θέλει πολύ να ξεκινήσεις μια δίαιτα εξπρές ελπίζοντας σε μια βδομάδα να δεις αποτελέσματα.

Αυτό όμως είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι βρήκε το κλειδί για να χάσεις τα περιττά κιλά και να μην τα ξαναπάρεις πίσω. Κι αυτό είναι η συνέπεια στην προσπάθεια, χάνοντας λίγο βάρος κάθε εβδομάδα.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να χάσεις βάρος

Ερευνητές του πανεπιστημίου Drexel στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν αυτό που πολλοί είχαμε ήδη υποψιαστεί, ότι δηλαδή ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος δεν είναι να κόψεις δραστικά το φαγητό αλλά να ελαττώσεις σταδιακά τις θερμίδες.

Συγκεκριμένα μελέτησαν 183 περιπτώσεις υπέρβαρων ανθρώπων, ηλικίας μεταξύ 18 έως 65 ετών, που ήταν σε πρόγραμμα δίαιτας για ένα χρόνο, επιλέγοντας υποκατάστατα γευμάτων, μειώνοντας τις θερμίδες και αυξάνοντας τη σωματική άσκηση. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσοι έχαναν κάποια κιλά ανά εβδομάδα τις πρώτες έξι εβδομάδες της μελέτης είχαν χάσει περισσότερο βάρος μέσα στον χρόνο, παρόλο που άργησαν να δουν τα αποτελέσματα στο σώμα τους. Επίσης αυτοί ήταν πιο πιθανό να μην πάρουν πίσω τα κιλά που έχασαν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Γιατί αποτυγχάνουν οι δίαιτες-express

Παρόλο όμως που πολλοί άνθρωποι παλεύουν να χάσουν βάρος, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα 2/3 αυτών που πιάνουν τους στόχους τους παίρνουν πίσω όλο το βάρος που είχαν χάσει μέσα στο πολύ σε 3 χρόνια.